Çanakkale'deki ilk tören, sabah saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından Saygı Duruşu'nda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenin ardından CHP Çanakkale İl örgütü tarafından gerçekleştirilen alternatif çelenk sunma töreniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Daha sonra Vali Orhan Tavlı makamında tebrikleri kabul etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kordon boyunda gerçekleşen geçit töreniyle sürdü. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri, askerler ve vatandaşlar katıldı.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, törene katılan asker, Muharip Gaziler ve vatandaşların bayramını kutladı.
Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmayı Deniz Binbaşı Mühendis Ümit Faraşoğlu yaptı.
Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ile devam eden kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu.

Çanakkale’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları