Karşılaşma öncesi Bursaspor'un ligdeki konumuna aldanmak yanlış olurdu. İlk dört maçta bir puan almak onlar için de büyük hayal kırıklığıydı ve bize galibiyet için varıyla yoğuyla saldıracaklarını tahmin edebiliyorduk. Tribün etkisi de sahaya yansıyınca sonuç kaçınılmaz oldu.

Samsunspor açısından sahaya çıkan kadro tartışılabilir, eleştirilebilir. Ancak ben esas problemi onca transfer yapılmasına rağmen kadronun alternatifli olmayışı olarak görüyorum.

Örneğin, Gökhan Karadeniz geçen maçta sakatlandığı için Bursa maçında onun pozisyonunda Yasin Öztekin görev aldı. Gökhan Karadeniz'in sahada olduğunda bile beklenen performansı ortaya koyamıyor oluşu herkesin malumu. Fakat yerine oynayabilecek, kreatif bir 10 numara göremiyoruz Samsunspor kadrosunda.

Bu stoper ikilisinin şampiyon olacak takımın stoper ikilisi olduğuna inanmıyorum. Recep Burak kapasitesi ölçüsünde elinden gelen çabayı gösteriyor fakat Kevin Boli'nin ilk haftadan beri yaptığı kritik hataların sonucunu kalemizde gol olarak görüyoruz. Yerine oynayabilecek akla gelen ilk isim Barış Başdaş da sakatlığı nedeniyle kadroda değil.

Mehmet Altıparmak'ın 90 dakika boyunca sadece 2 değişiklik hakkını kullanmış olması da kulübenin eksikliğini destekler nitelikteydi.

Maçta Samsunspor adına olumlu olarak görebildiğim tek şey, Fofana'nın oyuna girdikten sonra dinamizm katmasıydı. Keçiören maçına göre daha hareketli, daha etkin bir görüntü çizdi. Yıllardır arayıp göremediğimiz, adam eksiltip çizgiye inebilen kanat performansına ihtiyacımız olacak.

Duran top organizasyonu açısından da yeterince çalışmadığımızı düşünüyorum. Oynadığımız dört karşılaşmada toplam 36, maç başı ortalama 9 korner kullanmışız. Korner organizasyonu olarak gördüğümüz tek aksiyon, Yasin'in Soner'e pas verdikten sonra topu tekrar alarak ceza sahasına orta kesmesi oldu. Bu organizasyon hücum anlamında bize katkı sunmadığı gibi, savunma açısından da zor durumda bıraktı. Rakip takım korneri savuşturup hızlı hücuma çıktığında Soner ileride kaldığı için geride eksik yakalandık.

Yine de çok karamsar değilim. Bu takımda ışık görüyorum, toparlayabileceğine inanıyorum. Mücadele gücü yüksek bir orta sahamız, ekstra işler yapabilecek hücum oyuncularımız var. Doğru hamlelerle bu takımın iş yapacağını düşünüyorum.