Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı değerlendirmelere göre; Samsun ve bölge genelinde havanın az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Kastamonu'nun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GECE BAŞLIYOR

Rüzgarın güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği açıklamada, Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapılarak, "Yağışların, gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

 

Samsun'da bugün beklenen en yüksek sıcaklıklar ise şöyle:

Samsun      Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 19 derece olacak.

19 Mayıs     Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 22 derece olacak.

Alaçam       Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 21 derece olacak.

Asarcık       Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 21 derece olacak.

Ayvacık       Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Günün en yüksek sıcaklığı 23 derece olacak.

Bafra Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 22 derece olacak.

Canik Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 22 derece olacak.

Çarşamba   Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 23 derece olacak.

Havza         Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 14 derece olacak.

Kavak         Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Günün en yüksek sıcaklığı 20 derece olacak.

Ladik Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 23 derece olacak.

Salıpazarı   Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Günün en yüksek sıcaklığı 25 derece olacak.

Tekkeköy    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Günün en yüksek sıcaklığı 23 derece olacak.

Terme         Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklığı 22 derece olacak.

Vezirköprü  Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 17 derece olacak.

Yakakent    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 19 derece olacak.

Ladik Kayak M.    Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Günün en yüksek sıcaklığı 14 derece olacak.