Samsunsporumuz Ziraat Türkiye Kupası 4.Tur karşılaşmasında Uşakspor'u 4-0 gibi net bir skorla geçerek hepimizi mutlu etti. Kurada Uşakspor gibi iddiasız bir ekip ile eşleşmiş olmak, hem yedekler hem de U-19 takımından gelen genç oyuncularımız için iyi bir fırsattı. Fuat Çapa hoca da bu fırsatı değerlendirerek kadroyu buna göre oluşturmuş.

Hücumda ön plana çıkan isim 2 gol 1 asistle oynayan Polat Yaldır oldu. Ligde oynadığı maçlardan hız ve dripling özelliklerini bildiğimiz Polat, bu maçta attığı her iki golde de ters kanattan gelen topları tek vuruşla tamamlayarak bitiriciliğinin de olduğunu gösterdi. Bu açıdan geleceğe dair ümit verdi.

Hüseyin Öztürk sol bekte, Semih-Melih Altıkulaç kardeşler de ortada başladı. İkinci yarı Hüseyin çıktıktan sonra Melih sol bek pozisyonuna geçti. Hüseyin 1-2 kez etkili bindirme yaptı fakat oyunda kaldığı süre boyunca Soner Gönül'den formayı alabileceğine dair bir düşünce uyandırmadı.

Semih'in oyun görüşü iyi. Güzel toplar dağıttı. Orta alandaki ikili mücadelelerde tekniği ile adam eksiltmeyi başardı.

Çınari yine etkisizdi. Çok sayıda top kaybı yaptı. Uşakspor gibi zayıf bir rakip karşısında çok daha iyisini yapmasını beklenirdi. Attığı golde topu boş kaleye göndermeden önce kontrol etmesi, bana özgüven eksikliği olduğunu düşündürdü.

Ali Kılıç, Polat'ın sağ kanattan taşıdığı topu yerden düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu. Skor yaptığı için kendisi adına sevindim ama pozisyon bilgisi açısından eksikleri olduğu da görülüyor. Önünde Tomane gibi çok iyi bir örnek mevcutken, ondan bir şeyler kapmaya çalışmalı diye düşünüyorum.

Kaleci Aykut'a pek iş düşmedi ama yan top çalışması gerektiğini söylememiz gerekiyor.

Maçın en güzel ve keyifli tarafı elbette altyapıdan gelen Emir Hakan Patan, Emirhan Gürler, Muhammet Ali Özbaskıcı ve Atakan Mert Özdemir kardeşlerimizin ikinci yarı oyuna girip ilk profesyonel maçlarına çıkmış olmasıydı.

Maçla ilgili güzel bir ayrıntı da, Emir Hakan'ın ceza sahası içinde vurduğu top yerden süzülerek direğin hemen yanından dışarı çıkmasına rağmen, tribünlerin genç kardeşimizi ayakta alkışlamasıydı.

Karşılaşma bittiğinde sahadaki onbirden 6 oyuncunun altyapıdan olması hepimiz için mutluluk verici oldu.

Samsunspor'un geleceği altyapıdadır.