Beklendiği üzere maça yoğun bir ilgi oldu. Yaklaşık on bin taraftar ile bu sezon kendi sahamızda oynanan en yüksek seyirci kapasiteli maçı izledik. Tribünlerin enerjisi sahadaki oyuna yansıyınca da bizim için keyifli bir akşam oldu.

Alışılmış kadronun aksine Polat ve Alaaddin'i ilk 11'de izledik. Bunda rakip Ankaragücü'nün sol kanadında birebirde oldukça etkili Ariyibi ve Tiago Pinto gibi oyunculara sahip olmasının etkili olduğunu düşünüyorum. Fuat hoca belli ki o kanadın savunmasını sağlama almak istemiş. 

Bizden önceki son 3 deplasmanından eli boş dönen Ankaragücü için Samsun'dan beraberlikle dönmek öncelikli hedef gibi göründü. İlk devre iki takım da birer gol pozisyonu yakalamış olmasına rağmen topun kontrolü bizdeydi, oyunu biz yönettik. Son haftalarda gittikçe artan bir biçimde sahada ne yaptığını bilen, farklı aksiyonlar geliştirebilen bir takım görüntüsü çiziyoruz. 

İkinci devre Fofana girdikten sonra yine ipleri eline aldı ve gerekeni yaptı. Topu Yasin'in önüne bırakışı usta işiydi. Yasin de tecrübesine yakışır şekilde topu ağlara göndermeyi başardı. Yasin Öztekin'den beklediğimiz tam olarak budur. Büyük oyuncuysa böyle büyük maçlarda sahneye çıkması gerekir.

Dün akşam takım genel olarak iyiydi ama defans hattımız ekstra motiveydi. Ankaragücü'nün özellikle ikinci yarı yapmaya çalıştığı atakları başarıyla savuşturduk. 

Sezon genelinde sıklıkla eleştirdiğimiz bek ikilimiz dün hem savunmada diriydi hem de duran topları iyi kullandılar. İsabetli ortalar geldi.

Yunus Emre ve Osman ikilisi yine çok çalışkandı. Yokluktan yaratılan bu stoper ikilisi bizim için adeta can simidi oldu. Yunus Emre'nin ayaklarını iyi kullanması, geriden oyun kurabilmesi kendisini seviye olarak daha üst düzeye taşıyor. Osman'a diyecek söz yok, her şeyiyle oynuyor. Yine de hem Osman'ı rahatlatıp ön liberoya çekmek hem de alternatif olması açısından devre arasında bu takıma bir sol stoper alınması gerektiğini düşünüyorum. 

Nurullah, Cihan, Tomane, Saviçeviç de günün iyilerindendi. Hasan Kılıç potansiyelinin çok altında oynuyor. Ondan da verim alabilirsek fark yaratırız.

Samsunspor Ankaragücü'nü yenerek sadece 3 puan kazanmadı. Aynı zamanda özgüvenini geri kazandı, taraftarla bir nebze barıştı ve şampiyonluğun hala iddialı bir adayı olduğunu gösterdi.

Çarşamba günü 16.00'da Boluspor ile oynayacağız. Bu maçın içeride oynanacak olması bizim için avantaj diyebiliriz. Çünkü daha önce haftaiçi deplasmanda oynadığımız her maçta puan kaybettik. Okyanusu geçip derede boğulmak istemiyorsak, Boluspor'u saha avantajını da kullanarak yenmemiz gerekir. Aksi takdirde Ankaragücü galibiyetinin manası olmaz.