15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh ve Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Garnizon Komutanı J. Alb. Sedat Sarıkaya, Genel Sekreter Yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Enver Yılmaz, yaklaşık 12 milyon lirayı bulan araçlarla ilgili bilgiler verirken, 'Önümüze sorun olarak çıkan ne kadar engel varsa bu iş makinelerinin desteğiyle ortadan kaldıracağız. Büyükşehir daha da büyümeye devam edecek' dedi.

Başkan Yılmaz: 'Artık kar esareti yaşamıyoruz'
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konuşmasında, kar yağışlarıyla birlikte 741 mahallede 218 araç ve iş makinesi,300 personelle karla mücadele ettiklerini ve ekiplerin her ihtimale karşı hazır beklediklerini söyledi. Ordu'nun 26 bin km yol ağıyla Türkiye'nin en uzun 2. yol ağına sahip ili olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, alınan araçların sürdürülen hizmetlerde baş aktörlerden sadece birkaçı olduğunu belirtti. 'Artık kar esareti Ordu'da yaşanmıyor' diyen Başkan Enver Yılmaz, 'Geçtiğimiz yıl Perşembe ilçesi civarına yaklaşık 2 m kar yağdı ve biz 6 saatte yolları açtık. Koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Yeni aldığımız araçların içerisinde 750 bin avroluk araç bile var. Hatırlanacağı gibi bir de afet tırımız var. Bu tır Karadeniz'de hatta Erzurum'a kadar olan bölgede olası bir afet durumunda 5 bin kişinin aynı anda yemek yiyeceği bir yapıya sahip' diye konuştu.

'Toplu taşımada yeni sisteme geçiyoruz'
Kısa süre içerisinde Altınordu ilçesinde toplu ulaşımla ilgili yeni bir yapılanmaya gideceklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, 'Toplu ulaşımla ilgili Altınordu ilçesinde bir beklenti vardı. Artık yeni bir sistemi devreye koyacağız.Burada ulaşımla ilgili hizmet veren kooperatif ve derneklerle bir araya gelerek bazı kararlar aldık. Büyük ve yarım otobüsler, artık bahar aylarıyla birlikte hizmet verecek. Katkı sağlayan kooperatif arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

'Popülist politikalar yapmıyoruz'
65 noktada yer altında çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 'Vatandaşlarımız bu çalışmalardan biraz muzdarip ancak alt yapıyı tamamlamadan üst yapıya geçmeyiz. Bizler, popülist politika yapmıyoruz ve yapmayacağız. 2017 yılında yer altı çalışmalarımızı bitirerek Altınordu Belediyemizle birlikte, görünen yolları sıcak asfaltla kaplayacağız. Araçların Ordulu hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum' dedi.

'Belediyeler hizmet kurumlarıdır'
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, belediyelerin demokrasinin beşiği ve vatandaşın doğrudan doğruya hizmet aldığı kurumlar olduğunu söyledi. İnsanların günlük hayatını kolaylaştıran birçok konunun belediyelerin hizmetleri arasında yer aldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, 'Vatandaşımıza sunulan hizmetlerin yerine getirilmesinde bu araçlar çok önemli. Örneğin, bir yangında itfaiye cankurtaran gibidir, araç ne kadar gelişmiş ve teknolojik olursa olaya müdahale etmesi de o kadar kuvvetli olur.Belediyeler için makine parkı çok önemli. Halkımıza hizmet vermek için böylesine devasa bir yatırımı yapan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.Hayırlı olsun inşallah' diye konuştu.
Araç filosunun tanıtımının yapıldığı tören,kurdele kesiminin ardından araçların görev yerlerine hareket etmesiyle birlikte sona erdi.

Ordu Büyükşehir araç filosunu güçlendirdi