İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti'nin "Alparslan Bulvarı'nın adının "Alparslan Türkeş" olarak değiştirilmesi teklifinden sonra yaşanan olaylara sert tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir, Atakum ilçesindeki Alparslan Bulvarı'nın adını 'Alparslan Türkeş Bulvarı' olarak değiştirilmesini teklif etti. Red edilen ve daha sonrasında gündemen düşmeyen teklif sonrası bir açıklama da İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü'den geldi. Süslü bir yazılı açıklama yaparak "Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak 2022 Açılış Toplantısı'nda siyasi tarihimize utanç vesikası olarak not düşecek hadiseler yaşandı. Ömrünü Türk Milletine adamış, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in adının yaşatılmasına dair Atakum ilçemizde bulunan Alparslan Bulvarı'nın adının Alparslan Türkeş Bulvarı olarak değiştirilmesine yönelik İYİ Parti Grubumuzun verdiği önerge Ret İttifakı'na takılmıştır." dedi

'UTANÇ SAYFALARI'
Süslü yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Önergenin meclis gündemine bile alınmaması rahmetli Alparslan Türkeş'in manevi şahsına karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Kendi isimlerinin önüne satır satır unvanlar sıralayanlar, Alparslan isminin tarihimizde edindiği yerin hakkını vermek konusunda aynı hassasiyeti gösterememişlerdir. Bu değerli önergenin reddedilmesi kadar oylamanın ardından Red İttifakı'nın küçük ortağının yaptığı kontrolsüz ve biçimsiz açıklamalar da en azından Samsun siyasetinin utanç sayfalarında kendine yer edinmiştir.

İPİNİ SARAYA TESLİM EDENLER
İplerini Saray'a teslim edenler, savunduklarını iddia ettikleri değerlere yakışmayan bir üslupla İYİ Parti Grup Başkanvekilimiz Alper Aydemir'i hedef göstermişlerdir. Bilinmelidir ki Grup Başkanvekilimiz Alper Aydemir, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde şehrimizin menfaatleri doğrultusunda yapıcı icraatları ve çalışmalarıyla koordinatlarından bir adım sapmayan değerli meclis üyelerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla bulunduğu makamın ardına sığınarak Grup Başkanvekilimizi hedef göstermeye kalkmak en hafif tabirle siyasi tetikçiliktir.İradesini başkalarına teslim eden şahıslar unutmamalıdır ki; tarih bilmezlikle itham ettiği İYİ Parti kadroları, kendisinin ve arkadaşlarının "unuttukları" yüce Türk tarihi konusunda da gönüllü ders verebilecek nitelikte ve donanımdadır.

ALGI YÖNETİMİ YAPARKEN DE SAYGISIZLIK
Türk Devleti'ne tek devlet, Türk Bayrağına tek bayrak, Türk Milletine tek millet diyecek kadar "Türklük" hazımsızlığı bulunanlara eklemlenerek siyaset sahnesinde can çekişenler, tarih üzerinden siyasi manevra yaparak bizlere akıl vermek yerine, 4 bin yıllık Türk tarihinin sadece TRT'de yayınlanan dizi bölümleri kadarına hakim olan ittifak ortaklarına ders versinler. Ecdadımız Sultan Alp Arslan da dahil olmak üzere Türk tarihinde kendisine yer edinmiş hangi devlet büyüğümüz olursa olsun, bu isimlerin unvansız kullanılması saygısızlıktır. Bizi hedef alarak büyük ortaklarına şirinlik yapmaya çalışan şahıslar, algı yönetimi yapacağım derken ecdadımız Sultan Alp Arslan'ı da bu tartışmanın içine çekerek manevi varlığına yapılan saygısızlığı savunacak noktaya düşmüştür.

'KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR'
Ayrıca saray şürekâsının temsilcileri bilmelidir ki; merhum Alparslan Türkeş bütünüyle Türk Dünyası'na hitap ettiği için "Başbuğ" unvanını almıştır. Başbuğ Türkeş'i bir partinin tekeline sıkıştırmaya çalışmak, başta Ret İttifakı'nın küçük ortağı olmak üzere kimsenin haddi değildir. Merhum Alparslan Türkeş'i reddeden bir zihniyet arıyorlarsa uğrunda işkencelere maruz kalıp, özgürlüğünden fedakarlık etmiş olduğu, uğrunda beş bin evladını yitirdiği Ülkücü Hareket'e "Fatiha bilmezler", "Kafatasçılar", "Vandallar" diyen büyük ortaklarına doğru kafalarını çevirsinler. Allah,şahsi menfaatleri için iradesini Saray'a teslim eden malum şahısları bu fikri tutsaklıktan kurtarsın."