Samsunspor Balıkesirspor maçından sonra Kocaelispor maçını da kazanarak ligin ikinci yarısına üst üste iki galibiyet alarak başladı.

Kocaelispor karşısında alınan galibiyet sadece bir galibiyet olmaktan öte iyi futbol oynayarak alınan haklı bir galibiyet oldu.

Samsunspor özellikle Alaaddin ile sağ kanadı çok iyi kullandı.

Maçın ilk yarısında gelen iki golde de Alaaddin'in yaptığı ortalar etkili oldu.

Birinci golde Alaaddin'in ortası Hasan'ın al da at dercesine Tomani'ye topu bırakması ve Tomani'nin de ustaca vuruşu çalışılmış bir pozisyondu.

İkinci golde ise yine Alaaddin harika bir orta yaptı Osman iyi yüklendi ve rakibine adeta kendi kalesine gol atmaktan başka çare bırakmadı.

Samsunspor birçok maça göre çok daha iyi oynadı. Ancak Yasin ve Fofana maçın tamamında oyuna ağırlığını yine koymaktan uzaktı. Futbol olarak çok iyi oynadıklarını inkâr etmemek lazım ancak her iki futbolcu da artık isimlerinin karşılığında futbol ortaya koymalı ve takımın büyük hedefini yakalamasında büyük rol oynamaları gerekiyor.

Hasan ve Osman diğer maçlara oranla bu maçta orta sahayı daha çabuk geçtiler. Takımın hızlı hücuma çıkmalarında etkili oldular.

Soner ve Alaattin kanatları çok iyi kapatarak rakibin kanatlardan top getirmesine ve etkili ortalar yapmalarına izin vermediler.

Tomani'ye ise ayrı bir sayfa açmak lazım. Hem rakip takıma pres yapıyor hem orta sahaya kadar gelip top kullanıyor hem de arkadan gelen takım arkadaşlarına boş alan yaratıyor.

Asıl işi olan gol atmayı da ihmal etmiyor.

Samsunspor tempoyu biraz daha yükseltirse ki ilk sinyaller öyle, neden ilk 2'den süper lige çıkmasın?