Tüm yurtta etkili olan yağışlı hava, hafta sonuna kadar devam edecek. Yapılan son hava tahmin raporları hakkında bilgi veren Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Eşref Tunçel, perşembe gününe kadar Samsun'un iç kesimlerinde ve 500 rakımın üstü yerlerde karla karışık yağmur beklediklerini ifade ederek, don ve buzlanma uyarısı yaptı.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK
Eşref Tunçel, Ordu, Tokat, Çorum, Amasya, Kastamonu, Sinop ve Samsun olmak üzere 7 ilde hava tahmini yaptıklarını belirterek, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde yağışların devam ettiğini, bu yağışların perşembe sabahına kadar devam etmesini beklediklerini ifade etti. Tunçel, 'Yağışlar özellikle kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde, iç kesimlerde, 500 rakıma kadar karla karışık yağmur şeklinde, 500 rakımın üzerinde ise kar şeklinde bekleniyor. Trabzon'a kadar kıyı kesimlerde metrekareye 50 kilo civarında, Trabzon'dan sonra Artvin Hopa'ya kadar olan kısımda ise 100 kiloya kadar yağış bekliyoruz' şeklinde konuştu.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?
Özellikle iç kesimlerdeki kar hadisesinin perşembe günü sabaha kadar devam etmesini tahmin ettiklerini belirten Tunçel, 'Ordu civarlarına kadar 20 santim, Ordu'ndan sonra Doğu Karadeniz'de ise 20 santim üstü kar bekliyoruz. Perşembeden sonra cumartesi gününe kadar soğuk hava etkisini sürdürecek. Bu nedenle iç kesimlerde buzlanma olayı yaşanabilir. Cumartesi gününden itibaren yurt genelinde havalar ısınacak, açık ve bulutlu bir hava tahmin ediliyor' dedi.

BUZLANMAYA DİKKAT!
Samsun'un iç kesimlerinde, 500 rakımın üstü yerlerde karla karışık yağmur beklediklerini ifade eden Tunçel, 'Kar hadisesinin bu geceden itibaren perşembe sabahına kadar ara ara devam etmesi tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın da don olayına karşı dikkatli olması gerekiyor. Özellikle Perşembe gününden sonra buzlanmayla beraber yollarda daha dikkatli olunması ve kar lastiklerinin takılması lazım' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL