Takımın Süper Lig yarışından uzaklaşarak lige havlu attığını haftalar öncesinden söylemiştik. Görünen köy kılavuz istemiyor. Eyüp beraberliğinin ardından Fuat Çapa ile yolların ayrılması ve "kalan 6 haftanın" altyapı koordinatörü Yücel Uyar ile tamamlanacağı bilgisi bize zaten pek çok şeyi anlatmıştı. 

 

Geçtiğimiz haftaiçi Veysel Bilen'in basın mensuplarına yaptığı açıklamalar ve ligin bitmesine 3 hafta varken kaptan Yasin Öztekin'le yolların ayrılması kulübün bu seneyi gözden çıkardığını teyit etmiş oldu. 

 

Böyle bir ortamda Boluspor karşısında sahaya çıkan futbolcu kadrosunun play-off motivasyonuna sahip olması beklenemezdi. Nitekim öyle de oldu. Bir gözü ekranda, diğeri Tuzla-Eyüp maçında olan taraftarın yaşadığı heyecanın yansıması sahada görülemedi. 

 

Son 5 maçında sadece 2 puan toplayabilen ve hatta Tuzla mağlubiyetinin ardından hocasıyla yollarını ayırma noktasına gelen bir Eyüpspor karşısında, play-off yarışında defalarca kez önümüze gelen şansları değerlendiremedik. Geriye dönüp bakınca kaçan puanlara yanmamak elde değil. 

 

Ha, bu takım play-off müsabakalarına katılmaya hak kazansaydı başarılı olabilir miydi, ondan emin değilim. Fakat yine de isminiz Samsunspor ise, ligin en pahalı kadrosuna sahipseniz, en iyisi için mücadele etmek zorundasınız. 

 

Eğer gerçekten bir strateji dahilinde bu sezonu gözden çıkarıp önümüzdeki senenin hazırlıklarına başladıysanız ve bu bağlamda Yasin Öztekin ile yolları ayırdıysanız, Ankaragücü maçının ikinci yarısında neden oyuna girdi?

 

Madem Yasin ile yollar ayrıldı, öyleyse Bolu maçında sahada bulunan oyuncularla yola devam edileceği anlamını mı çıkarmalıyız? Ligde süre şansı bulamamış genç oyunculara şans versek daha iyi olmaz mıydı? Saviçeviç yerine Muhammet Ali Özbaskıcı ile yenilsek en azından ne yapmaya çalıştığımız anlaşılırdı.

 

Önümüzdeki sezon için takıma gelmesi beklenen teknik direktör ve futbolcularla ilgili çeşitli isimler son günlerde yerel ve sosyal medyada yazılıp çiziliyor. Teknik direktörden ziyade Samsunspor'da en önemli eksikliğin kurumsal futbol aklı olduğu açıkça ortadayken, başkanın bu soruna ivedilikle çözüm bulmasını ümit ediyoruz.