Samsun'da sağlık sektöründe yapılan kadrolaşmalara tepki gösteren Ömer Süslü, ''Hiçbir vatansever, devlet kadrolarının şekillenmesinde liyakatin derdest edilmesine müsaade etmez, etmemelidir'' dedi
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü yaptığı açıklamada, ''Son günlerde tarafımıza sıklıkla gelen bazı can sıkıcı uygulamalar bulunmaktadır. Bunların başında Samsun Üniversitesi'nde ki kadrolaşma çalışması gelmektedir. AK Parti hükümetleri döneminde kronikleşen 'sadakat' ölçütlü kadrolaşma çalışmalarının Samsun Eğitim ve Araştırma Hastane ile birlikte Samsun Üniversitesi'ne de sirayet ettiği iddiaları her geçen gün artıyor. Özellikle Türk Milliyetçisi ve vatansever kimlikleriyle bilinen isimlerin yasal 'uydurmalarla' atamalarının yapılmadığı, Ak Parti'ye yakın bürokratlara yine yasal uydurmalarla, adrese teslim kadro ilanlarıyla listelerde yer açıldığı bilgileri tarafımıza iletilmektedir'' dedi.

'HESABI MUTLAKA SORULACAK'
Süslü açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı: "Biz burada kayrılan isimlerin vatanseverliğini sorgulamıyoruz, ifadelerimizden başka anlamlar çıkarılmaya çalışılmasın. Ancak vatandaşlarımızın hakkını gasp eden, adalet duygusunu kaybetmiş kayıran isimlerin vatanseverliğinden şüphe ediyoruz. Hiçbir vatansever, devlet kadrolarının şekillenmesinde liyakatin derdest edilmesine müsaade etmez, etmemelidir. Peygamber Efendimizin 'işi ehline veriniz' prensibinden nasibini almamış kara kadroların bu uygulamaları nereden öğrendikleri çok açıktır. FETÖ ile mücadele ederken FETÖ'cülüğe nazire yaparcasına yapılan uygulamalar endişe vericidir. Acilen bu konunun araştırılması ve var olan sorunların giderilmesi gerekmektedir. Buradan milletime sesleniyorum: Müsterih olunuz. Daha önceki hadiselerde olduğu gibi bu durumu da ajandamıza kaydediyoruz. Günü geldiğinde o ajandanın kapağı açılacak ve yapılan her türlü kanunsuz uygulamaların hesabı mutlaka sorulacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."