Yıkılan Eski 19 Mayıs stadyumu hatırası için, Yusuf Demircioğlu tarafından derlenerek hazırlanan "Hatıran Yeter" kitabının genişletilmiş 2. baskısı okuruyla buluşuyor.

Yıkılan 19 Mayıs Stadyumu'nun anlatıldığı Yusuf Demircioğlu tarafından derlenerek hazırlanan "Hatıran Yeter" kitabının genişletilmiş 2. baskısı için 2 Temmuz Cumartesi günü kitaba yazılarıyla katkı sağlayan Samsunsporlu isimlerin de katılımıyla etkinlik ve imza günü gerçekleştirilecek. Samsunspor'un eski futbolcularının da katılacağı etkinlik Eflatun Kitap Kafe'de olacak.

Eski 19 Mayıs Stadyumu için, "evimizdi" tabirini kullanan Samsunspor taraftarları, kitabın ilk baskısıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişlerdi. Yıkılan bir stad hakkında yazılan tek kitap olan Hatıran Yeter kitabını derleyen Yusuf Demircioğlu hangi takım diye sorulduğunda 'Sadece Samsunspor' diyenlerden

 "Hatıran Yeter" kitabı bir facebook duvar yazısından başlayarak oluşan bir serüvene sahip. Yıkılan 19 Mayıs Stadyumu'nda yaşanan hatıralar akıcı bir dille okuyucuya sunuluyor.

Demircioğlu kitapla ilgili; " Biz bu kitap ile şehrin kent tarihine ilişkin önemli bir mekanı tarihe not düştük. Bu 19 Mayıs Stadyumu yerine başka önemli bir yer de olabilirdi. Önemli olan kent hafızasına ilişkin hatıra ve anıların kaybolmaması. Bugün 19 Mayıs Stadyumu yerinde değil. Evet, ama hatıraları belleğimizde. Çocukluğunu 19 Mayıs Stadyumu'nda geçirenler, çocuklarının ellerinden tutarak yine o stada maç izlemeye götürdüler. Nasıl ki çocuklarımızın doğumundan itibaren tüm anılarını hatırlıyorsak bu şehrin taraftarı olarak da 19 Mayıs Stadyumu'ndaki hatıralarımızın da kaybolmasına izin veremezdik" dedi.