Burun estetiği ameliyatları genel anestezi altında gerçekleştirilen yapılan 1 veya 2 saat süren bir operasyondur. Genel olarak işinde uzman tarafından, donanımlı ve de steril hastane ya da klinik ortamında yapılmalıdır. Çok iyi yapılan bir planlama ile uygulanan burun estetiği, günümüzde çok sık başvurulan ve güven veren bir prosedür olmaktadır.

Burun Ameliyatı

Burun estetiği ameliyatının çok fazla tercih edilmesinin en önemli nedeni konforlu ve güvenilir bir ameliyat ve de iyileşme süreci sunmasıdır. Bu bakımdan son zamanlarda çok sık yapılan ve burun estetiği ameliyatı birçok kişiyi cesaretlenmektedir.

Başarılı olan bir burun ameliyatı sonrasında sağlıklı bir ameliyat sonrasında iyileşme dönemi de çok önemlidir. Ameliyattan sonra ilk haftalarda burun deliklerinden çok sık normal olarak açık kırmızı renkte sıvılar gelmektedir. Bunun yanında yüzde, göz çevresinde morluklar ve şişlikler oluşmaktadır.

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi

Ameliyat bittikten sonra ilk 3 gece mutlaka başı dik bir şekilde tutarak uyumak, iyileşme sürecinin en önemli unsuru olmaktadır. Hastalar ameliyat sonrasında istirahat etmeli ve yorucu olan egzersiz ve hareketler yapmamalıdır. Ameliyat sonrası 48 saat geçmeden banyo yapılmamalıdır. Ameliyat sonrası takılan atel burunda konfor sağlamakta ve ameliyat sonrası süresin çok kolay atlatılmasını sağlar.

Atel su ile temas ederse de bir sorun yaratmaz. İlk günlerde hapşırırken dikkatli olunmalıdır. İyileşme süreçlerinde sivilcelenme yaşayan hastalar da ph seviyesi yüksek olan sabun yardımı ile burun bölgelerini temizleyerek bu sorundan kurtulabilir. Yüz bölgesindeki şişlik ve morluk 1 ya da 2 hafta sürmektedir. 6 ay sonra burnun son ve istenen hali oturmuş olur.

Burun Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecek Noktalar

Yüze buz uygulaması yapılacaksa, doktorunuzun önermiş olduğu şekilde yapılmalı.

Burnu temizlerken deniz ya da okyanus suyu içeriğine sahip özel sıvılar kullanılmalıdır.

Ameliyattan sonra hemen deniz, hamam, sauna, solaryum, havuz gibi yerlere gidilmemelidir.

Burun ameliyatı sonrası 3 ay geçmeden cilt bakımı yaptırılmamalıdır.

Futbol, basketbol, voleybol gibi top ile oynanan aktivitelerinden uzak durulmalıdır.

3 ay burun kemiğinin üzerine yük bindirmemek gerekir. Güneş gözlüğü takılmamalıdır.

Güneş ışınlarından kaçınmalıdır.

Yüz kaslarını çok fazla çalıştıracak yüz mimikleri yapılmamalıdır.

Zor bir şekilde çiğnenen yiyecekler de yüz kaslarını zorladığı için tüketilmemelidir.

Burun estetiği hakkında detayli bilgi almak için https://evrenhelvaci.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.