Samsun Haber: İlkadım Belediyesi'nin Kıran Mahallesi TOKİ Konutları yanında yaptıracağı yeni hizmet binasının temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katıldığı törenle atıldı.

TARİHİ BİR GÜN

Törende konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tarihi bir güne şahitlik yaptıklarını belirterek, "İlkadım, yaklaşık 330 bin nüfusa sahip bir ilçe. İlkadım demek Samsun demek. Geldiğimiz günden itibaren çok önemli projelere imza atıyoruz. İlkadım'ı daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz. İlkadım bu dönem altın çağını yaşıyor. Burada da 11 bin dönümlük alana yeni hizmet binamızı yapıyoruz. Altında otopark var. Önünde meydan olacak. Cami ile Kültür ve Kongre Merkezi yapmayı planlıyoruz. Cami ve belediye hizmet binamızın açılışını önümüzdeki 1 yıl içerisinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

KALİTELİ BİR YAPI

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Bu güzel şehir gerçekten hadislerin, ayet-i kerimelerin tasvir ettiği kadar güzel. Bazen bu binalar yapıldığında az da olsa hayıflanmıyor değilim. Güzel binaları yaparken bir yandan da bu güzel şehri muhafaza etmemiz gerekiyor. İlkadım Belediye Başkanımız burada son derece kaliteli, nitelikli bir inşaat yapıyor. Kendisini kutluyorum. İnşallah önümüzdeki sene 19 Mayıs günü de buranın açılışını birlikte yaparız" dedi.

HİZMET MECBURUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da, Bakanlık olarak yaptıkları yatırımlar ile üstlendikleri organizasyonlar hakkında bilgi verdi. Yatırımlar konusunda ellerini taşın altına koyacaklarını vurgulayan Bakan Kılıç, "Bu millet 15 Temmuz gecesi ülkesi için, devleti için, demokrasi için, hükumeti için, geleceği için, Cumhurbaşkanı için bedenini siper etti. Biz de bu tende bu can durduğu sürece, bu millete, bu memlekete hizmet etmeye mecburuz. Yapmazsak, o zaman bizden hesap sorarsınız, Rabbim de hesap sorar" diye konuştu.

DÖRT ELLE SARILACAĞIZ

Samsun'un büyük atılımlar içinde olduğuna işaret eden Bakan Kılıç, "Yaklaşık 1 ay sonra dünyanın en büyük spor organizasyonlarından bir tanesi Samsun'da olacak. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği o hainler, bu ülkeye o alçaklığı, bu ihaneti yaşatmaya çalıştılar, 18 Temmuz 2016'da olimpiyatlara 1 yıl kala organizasyonu Samsun'da yaptık. Bütün yabancı misafirlerle beraber yaptık. Türkiye'den bu organizasyonu almak için çok uğraştılar. Onun için hepimiz, hep beraber Samsun'da herkes sorumluluğunun bilincinde bu işe 4 elle sarılacak, en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yine kürsüye gelerek söz alan AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yeni bina için hayır olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve protokol üyeleri, birlikte butona basarak temel attı.