Samsun Haber: 27 Haziran 2017 tarihinde Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Milli Jandarma Komando Taburu'na bağlı üs bölgesine yemek götüren askeri araca PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza'nın ismi, Terme Hüseyinmescit Mahallesi'ndeki bir sokağa verildi. Terme Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile alınan kararla Şehit Sinan Hamza'nın Hüseyinmescit Mahallesi'nde ikamet ettiği, Kaya sokağın ismi 'Şehit Sinan Hamza Sokak' olarak değiştirildi.

SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ

Belediye Başkanı Şenol Kul, şehit acılarının tüm yürekleri yaktığını belirterek, "Canlarını vatan toprakları için gözlerini kırpmadan seve seve feda eden aziz şehitlerimize saygı ve hassasiyetimiz hiç bitmeyecektir. Kahraman şehidimize manevi görevimizi yapmak ve O'nun adını sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz. Şehidimizin anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz" ifadesini kullandı.

Terme Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz ay Ağrı'nın Tendürek Dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir'in ismi Sakarlı Mahallesi'nde doğup, büyüdüğü sokağa verilmişti. Terme Belediye Meclisi tarafından alınan karar, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek.