Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Gülsan'ın çehresini İstanbul'daki Sultanahmet Meydanı gibi düzenleyeceğiz. Saathane'nin üzerine çullanmış ne kadar teneke görüntü varsa kaldırıp tarihi dokuyu ortaya çıkaracağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığı'nın haftalık olağan toplantısına katıldı. İlçe teşkilat binasında yapılan toplantıya Başkan Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediye AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve ilçe başkanı Adnan Varol ve partililer katıldı.

"NE KADAR TENEKE GÖRÜNTÜ VARSA..."

Gülsan Sanayi Sitesi ve Saathane Meydanı'nda uygulanacak dönüşüm projeleri ile ilgili konuşan Başkan Yılmaz, 2019'a giden süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi'nin hedeflerini anlattı.

Yılmaz, "2019'un 19 Mayıs'ında Samsun'a yakışmayan ne kadar görüntü varsa hepsine neşter vuracağız. Bunlardan birincisi Saathane, ikincisi Gülsan Sanayi Sitesi ve üçüncüsü de Anadolu, Zeytinlik, Hastanebaşı Mahallelerimizdeki şehircilik adına hoş olmayan o dokuyu ortadan kaldıracağız. Saathane'nin üzerine çullanmış ne kadar teneke görüntü varsa kaldırıp tarihi dokuyu ortaya çıkaracağız. Bizler yüreğinde Allah korkusu, hak ve adalet duygusu olan bir partinin mensuplarıyız. Bütün işlerimizi projelerimizi bu doğrultuda hayata geçiriyoruz. Saathane'yi pırıl pırıl bir alan haline getireceğiz" diye konuştu.

'GÜLSAN SULTANAHMET MEYDANI GİBİ OLACAK'

Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili olarak da konuşan Başkan Yılmaz, "Gülsan 20 senedir imarsız ve plansız bir yer. Bizim belediye olarak görevimiz orayı artık pul olmaktan kurtarmak. Gülsan Sanayi Sitesi'nin içine bir kent park inşa edeceğiz. O Kent Park'ın da içine çok görkemli 6 minareli bir şerefiye cami inşa edeceğiz. Tıpkı Sultanahmet Meydanı gibi orayı insanların ziyaret edeceği gezeceği, ibadetini yapacağı, kültür alanı haline getireceğiz. Tüm bunları yaparken de esnafımızı asla mağdur etmeyeceğiz. Esnafımız rahat olsun' şeklinde konuştu.