15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sebebiyle Selçuk'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nın açılmasının ardından bugün de Efes Meslek Yüksekokulu ve İstasyon Meydanı'nda anma programları düzenlendi.
Türk milleti bunları hak etmiyor
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Efes Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, THK Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şafak Kurt, yüksekokul çalışanları, daire amirleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ve Türk siyasal yaşamında ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek 'Bu vatan, bu millet, bu bayrak uğruna çok şehit verilmiştir. Ancak 15 Temmuz kalkışması diğerlerinden daha farklı bir olay olarak karşımıza çıktı. Biz Çanakkale'de çok daha fazla sayıda şehit verdik ama verdiğimiz şehitler dış güçlere karşıydı. 15 Temmuz'da ise içimizdeki hainler tarafından bir kalkışma olmuştu. 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılaştığı en elim olaylardan bir tanesidir' dedi. Türk milletinin iradesi ve azmiyle bu darbe girişiminin başarısız olduğunu belirten Başkan Bakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'da çok büyük bir irade ortaya koyduğunu söyleyerek 'Türk milleti bunları hak etmiyor' dedi.
Hemşerilerime teşekkür ediyorum
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün ve bugün Selçuk halkının gösterdiği duruştan dolayı teşekkür eden Başkan Bakıcı 'Birbirinden farklı görüşlerde olan vatandaşımız burada. Değişik kesimlerden olan insanların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü birlikte anmak için buradayız. Bu korkunç kalkışmaya kalkan hainleri nefretle kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın dediği gibi 'Darbeciler Türk yargısından gerekli cezaları alacaktır.' Türk toplumunun demokrasiye ne kadar bağlı olduğunun göstergesidir 15 Temmuz. Millet demokrasiye sahip çıkmıştır, çıkarken de burada olduğu gibi her düşünceden insan bir araya gelmiştir. Selçuklular olarak bizler; 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Tüm Selçuklu hemşerilerime de demokrasiye sahip çıkan yaklaşımlarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum' dedi.
Başkan Bakıcı'nın ardından Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Hatipoğlu ve THK Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şafak Kurt, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.
Şehitlerin adı tek tek okundu
Selçuklular, 15 Temmuz Şehitleri için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini ve Mevlid-i Şerifi dinlediler. Şehitler için edilen duaların yanı sıra İstasyon Meydanı'nda kurulan barkovizyonda gerçekleşen canlı yayını izlediler. Yapılan canlı yayınlarda darbe kalkışması sürecinde yaşanan süreç tekrar aktarıldı. 250 şehidin adının tek tek okunmasıyla duygulu anlar yaşandı. Temsili olarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Selçuk Belediyesi tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.

Selçuk 15 Temmuz’da tek yürek