Terme'de, havalandırma boşluğunda mahsur kalan kedi, Terme Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Elmalık Mahallesi Yıldırım Sokak üzerinde 6 katlı binanın havalandırma boşluğuna bir kedinin düştüğü ihbarı yapıldı. Kedinin düştüğü binaya giden Terme Belediyesi'ne bağlı ekipler, mahsur kalan kediyi yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kurtardı.

ZORLU MÜCADELE
6 katlı binanın 4. katındaki alanda kaldığı belirlenen kedinin, çıkarılması için öncelikle çatı katındaki havalandırma boşluğunda duvar kırılarak alanın aydınlatılması sağlandı. Daha sonra alınabilecek alana geçen kedi, ekiplerin zorlu mücadelesi ile duvar kırılarak kurtarıldı.

TEŞEKKÜRLER

Kedinin mahsur kaldığı binanın bitişiğinde oturan, belediyeye ihbarı yapan ve çalışmaya destek veren HAYTAP-Orkinos Derneği Terme Temsilcisi Nurten Candan, belediye ekiplerine teşekkür etti. Candan, "Havalandırma boşluğuna düşen kedinin kurtarılması için Belediye ekiplerinden yardım istedik. Uzun uğraşlar sonunda kedi kurtarıldı. Terme Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

İHBAR EDİN

Hayvan dostu bir şehir olarak ihtiyaç sahibi hayvanlara sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Kul, vatandaşların bu tür olaylarla karşılaşmaları durumunda belediyeyi arayarak yardım istemelerini istedi. Hayvanların hayatına da büyük önem verdiklerinin altını çizen Kul, 'Yaratılan her varlık ilgiye ve yardıma muhtaçtır. Biz de elimizden geldiğince bu bilinçle hareket edip yaralı sokak hayvanlarının yardımına koşuyoruz. Sokak hayvanlarının yaşama haklarına sahip çıkarak, bizden şefkat bekleyen hayvanları korumalıyız. Unutulmamalıdır ki onlar bizden yalnızca şefkat bekliyorlar. Tüm hemşehrilerimiz sokak hayvanlarımızı da Terme'nin sakini olarak görmelidir. Bu vakanın mutlu bitmesinden ve işbirliğinden dolayı HAYTAP-Orkinos Derneği Terme Temsilcisi Nurten Candan'a özellikle teşekkür ediyorum' diye konuştu.