Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak mağdur askeri öğrencileri gündeme taşıdı.

HAK KAYBINA UĞRADILAR

OHAL komisyonu kurulduktan sonra, komisyona müracaat edemeyen askerî öğrencilerle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Usta, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ'yle mücadele kapsamında dış kaynaktan subay, astsubay alımlarında veya meslek yüksekokulu, teknik okul okuyan öğrencilerin hepsi hak kaybına uğradı, okullarıyla ilişkileri kesildi. Hepsine FETÖ'cü muamelesi yapıldı" dedi.

20 BİN ÖĞRENCİ BU DURUMDA

Bu öğrenciler için yeniden inceleme yapılabileceğini ifade eden Usta, "Bunların içerisinde elbette FETÖ'cü olanlar veya FETÖ'nün değişik şekillerde tavassutuyla girenler olmuş olabilir. Onların ayıklanması gerekirken; üniformaya sevdalı, subay olma, astsubay olma aşkıyla yanan, vatanperver gençlerimiz de vardı. O çocuklarımızın da hepsinin aslında hakları elinden alınarak hayalleri yıkıldı, gelecekleri karartıldı. Yaklaşık 20 bin gencimiz bu şekilde mağdur oldu" diye konuştu.

HAKKIMIZ YOK

Öğrencilerin hepsine vatan haini muamelesi yapılmaması gerektiğini dile getiren Usta, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu çocukların bir suçu varsa hapse atın, cezası neyse verelim ancak böyle bir ceza verilmeden ellerinden haklarını alıyorsunuz. Ondan sonra polis olmasına da, başka mesleklere girmesine de engel oluyorsunuz. Bir kısmına okullarda okuma imkanı verildi, onlara KHK damgası vuruluyor. Olmaz, yıllarca peşinden gelecek bir şeyi yapmaya hakkımız yok."