Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak Samsun'un sağlık potansiyelini değerlendirdi.

DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye'de sağlık hizmetlerinin daha üst seviyelere taşınması için yoğun gayret sarf ettiklerini ifade eden Demircan, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın takdir ve teveccühüyle sağlığın yönetimi bize emanet edildi. İnşallah Türkiye'de sağlığın daha üst seviyelere taşınması için yapılan gayreti sürdüreceğiz. Sağlıkta ikinci dönüşüm dönemini Cumhurbaşkanımız başlatmış bulunuyor. Bu dönüşümü sürecini başarılı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. 7/24 mesai gerektiren sağlık sektöründe bunun da ötesinde çalışmak zorundayız" dedi.

ELBİRLİĞİ İLE HAREKET ETMELİYİZ

Samsun'un, Türkiye için sağlık kenti olma imkanına sahip olduğunu belirten Bakan Demircan, "Kentimiz bölge ülkeleri açısından da her türlü ulaşım imkanına sahip. Şehrimiz aynı zamanda tecrübeli insan gücünü de içinde barındırıyor. Bu gücü, ülkemize ve komşu ülkelere hizmetine vermek için elbirliğiyle harekete geçirmeliyiz. Kısa zamanda hayata geçireceğimiz hamleleri kamuoyuyla paylaşacağız. Nokta mesaj vermek istemiyorum ama yakın vadede sizlere güzel gelişmeleri aktaracağız" diye konuştu.

SAMSUN ŞANSLI

Sağlık turizmi açısından da önemli çalışmalara imza atacaklarını kaydeden Demircan, "Ülkemizin sağlık hizmetlerini en üst seviyeye taşırken, sağlık turizmine de ciddi mesai harcıyoruz. Samsun bu konuda epey mesafe aldı ve bu yolda atılacak adımları daha da ileriye taşımak hepimizin görevi. Samsunumuz o konuda şanslı bir kent. Bakanlık yapmış kardeşlerimiz, genel başkan yardımcımız, güçlü milletvekillerimiz var. Tüm arkadaşlarımız bu konuların farkında ve titizlikle çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerine yer verdi.

Pirsu DÜZGÜN