Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Bartın'da düzenlenen Küçük Kızlar Merkez Kuzey Grubu Bölge Şampiyonası'nda mücadele eden Samsun Canik Belediyespor, büyük bir skandala karıştı.

İlk maçında Zonguldak Ereğli Spor Kulübü'nü 47-45 yenen Mavi- Beyazlılar, müsabakanın ardından ise hükmen 20-0 mağlup ilan edildi. Bunun nedeni ise statüye uymayan oyuncu oynatılması. Samsun ekibi grup maçlarına giderken Bafra Belediyespor'dan 2002 doğumlu Melek Uzunoğlu'nu da kadroya dahil etti.

Ancak Melek Uzunoğlu, statü gereği Samsun yerel liglerde genç ve yıldız kategorisinde oynadığı için üçüncü bir kategoride oynayamıyordu. Melek Uzunoğlu, grup maçında oynatılınca da Zonguldak ekibi TBF Disiplin Kurulu'na itiraz etti.

BİLGİ SAMSUN'DAN GİTTİ
Zolguldak'ın itirazı incelenip haklı bulununca da, Samsun ekibi hükmen 20-0 mağlup ilan edilip, gruptan çıkma şansını da kaybetti. Melek Uzunoğlu'nun yerel liglerde genç ve yıldız kategorisinde oynatıldığı bilgisinin ise Samsun'dan başka bir antrenör tarafından Zonguldak ekibine verildiği ve Zonguldak temsilcisinin de bunun üzerine araştırma başlattığı iddia edildi.

Samsun Canik Belediyespor Küçük Kız Basketbol Takımı Antrenörü Mehmet Küntüşlü, "Hata bizim. Oyuncunun lisansı, vizesi ve nüfüs cüzdanı var. Ancak başka kategorilerde de oynamış. Bunu takip edemedik. Fakat başka şeyler konuşuluyor. Ben bunlara girmek istemiyorum. 4 yıldır emek verdiğimiz takıma yazık oldu. Kalan maçlarımızı oynayıp, Samsun'a döneceğiz" dedi.

Selçuk KAYA