TEM Otoyolu Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mahallesi mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ahmet Turkal idaresindeki 81 EB 650 plakalı tırın balataları yanmaya başlayınca sürücü aracını emniyet şeridine çekerek araçtan indi. Yanan balatalarını söndüren sürücüyü gören başka bir tır sürücüsü Serkan İpek(24) de 42 EDH 88 plakalı tırını emniyet şeridine çekerek yardım etmek istedi. İki sürücü, itfaiye ekiplerinden yardım isteyerek, yanan tır lastiklerini söndürdükleri esnada ise hızla gelen 06 DN 8355 plakalı hafif ticari araç 42 EDH 88 plakalı tıra arkadan çarptı. Tıra arkadan çarpan araçtaki sürücü Muhsin Sayıcı(61), Şehri Yazgan(53), Ayşe Sayıcı(77), Sündüs Sayıcı(56) ve Satiye Yarıcı(39) araç içinde sıkıştı.

Tıra saplanan 4 kişi araç içinde öldü
Kazayı gören sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri araçta sıkışan Muhsin Sayıcı(61), Şehri Yazgan(53), Ayşe Sayıcı(77), Sündüs Sayıcı(56)'nın olay yerinde öldüğünü belirledi. Sıkıştığı yerden itfaiye yardımıyla çıkarılan ağır yaralı Satiye Yarıcı(39) ise ambulansla hastaneye kaldırdı. Kazada araç içinde ölen 4 kişi itfaiye ekiplerince çıkarılarak cenaze araçlarıyla İzmit Asri Mezarlık morguna kaldırıldı.

'Bariyerlerden kurtulsa bizi de parçalayacaktı'
Kaza anını şoka girmiş bir şekilde anlatan 42 EDH 88 plakalı tırın sürücüsü Serkan İpek, 'Yalova'dan İstanbul'a maden götürüyordum. Arabamı emniyet şeridine çektim. Öndeki tırın teker patlaması sonucu lastikleri tutuşmuş. Biz de durduk diğer sürücüye yardım ettik. Su döktük, yangın tüpleriyle müdahale ettik. Arabayı söndürdük. Ben aracıma binerek hareket edeceğim esnada görünen araç çok hızlıydı. En az 150-180 kilometre vardı. Bir tane fren izi yok. Ben 'Abi kaçın bizi öldürecek' dedim diğer sürücülere. Eğer bariyerlerden kurtulup üzerimize gelse bizi de parçalayacaktı' dedi.

'Ne olur bu arabalarla sürat yapmayın'
Sürücülerin süratli araç kullanmamaları konusunda uyaran tır sürücüsü, 'Lütfen bu arabalarla hızlı gitmeyin. Emniyet kemerlerinizi lütfen takın. İnsanların hali perişan. Kol yok, bacak yok, kafa yok. Ne olur, lütfen hepinizden rica ediyorum' diye konuştu.
Öte yandan kaza nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikametinde trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Kaza nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Kazaya karışan araçlar çekici ile yoldan kaldırılırken polis ekipleri kaza hakkında inceleme başlattı.

Kocaeli’deki feci kazada diğer sürücüler ölümden döndü