Samsun'da MHP il başkanlığı görevindeyken, muhalif kanadın yanında yer aldığı için görevinden alınan eski İl Başkanı Ömer Süslü, Meral Akşener tarafından kurulacak yeni partinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Samsun'da gerçekleşecek programla başlangıç yapacağını söyledi.

DİRİLİŞ HAREKETİ

Talebin Samsunlulardan geldiğini söyleyen Süslü ,''Talebimizin hoş karşılanması bizi mutlu etti. Yeni parti 26 ekimden sonra kurulacak. Muhtemelen 29 Ekim'i Samsun'da geçireceğiz ve 'Ya Allah Bismillah' diyeceğiz. İnşallah güzel bir başlangıç olacak. Çünkü biz bunu yeniden bir Kurtuluş Savaşı olarak görüyoruz. Samsun'dan ve 29 Ekim gibi özel bir günde başlangıç yapmak tarihe not düşmek adına, bizim için de Samsun için de önemli olduğunu düşünüyorum. Büyük ve kabalalık bir organizasyon düşünülüyor. Tabii başlangıç verildiğini düşünürseniz, sönük olması hoş olmaz. Henüz program netleşmedi taslak halinde. 29 Ekim'de Samsun'dan yeniden bir diriliş hareketini başlatacağız. Türk milletine umut olacağız. Alternatifsiz siyasete alternatif olmaya, tıkanan siyaseti açmaya ve türk milletine yeniden umut olmaya geliyoruz. Bu yolculukta, Türk bayrağı altında yaşamaktan gocunmayan herkesi yanımızda görmek, gerekirse sırtımızda taşımak istiyoruz''ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞKANLAR GÖREVE

Samsun'un umutların yeşerdiğini bir şehir olduğunu ifade eden Süslü, ''Partide ne görev verilirse yapmaya hazırım. Verdikleri her görevi de sonuna kadar yapacağız. Daha önce Meral Akşener'e MHP'de genel başkan olduğu takdirde hiçbir görev almayacağımı söylemiştim. Ama şimdi yeni bir parti kuruluyor, oturduğum mahallenin sokak temsilcisi olmaya da hazırım. Son umut dediğimiz bu harekette her şeyi yapmaya hazırız. Herhalde Samsun'u biz şekillendireceğiz, Samsun'da kurucu il başkanı olarak görevlendirileceğiz gibi görünüyor. Ama başka bir arkadaşımız da olursa, seve seve o arkadaşımızın yanında çalışırız'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU