MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin'in basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, Meral Akşener'in kuracağı yeni partinin 29 Ekim'de Samsun'dan yola çıkacak olmasına ilişkin ''Kimse kendisini Mustafa Kemal zannetmesin'' yorumunu getiren Başkan Tekin'e, MHP'nin muhaliflerinden ve yeni partide görev alması beklenen Ömer Süslü, ''Bizim amacımız MHP'yi geçmek değil. MHP dördüncü parti, dördüncüyü geçen dördüncü oluyor. Biz iktidar olmak istiyoruz. Biz kendilerini bu anlamda muhattap kabul etmiyoruz'' ifadelerin kullandı

MHP TARZI SİYASET KALMADI

Süslü, ''Elbette mecliste en sonda oturan partinin il başkanı olarak bir şeyler söyleyecek'' diyerek, ''Ama bu yeni kurulacak bir partiye değil de, iktidar partisine bir şeyler söylemesini beklerdik. Madem 74. parti olacağız, bu kadar tedirgin olmalarına ve bizi gündem yapmalarına gerek yok. Taner Tekin, birlikte halı sahada futbol oynadığımız, Devlet beyi eleştirdiğimiz bir arkadaşımız. Onu karşıma alıp polemiğe girmeyi düşünmüyorum. Teşkilattakiler de aynı şekilde. Yarın iktidar olursak onların hakkını hukukunu biz koruyacağız. Tabandaki arkadaşlarıma tasiyem, MHP tarzı siyaset artık dünyada kalmadı. Tabanda insanları dövüştürüp, yukarıda rahatlarına bakmak peşindeler. Bunu yapmasınlar, kimseyi kırmasınlar'' ifadelerini kullandı.

HDP'YLE UĞRAŞSINLAR

Türk siyasetine yeni bir soluk ve heyecan katma idealiyle yola çıktıkklarını kaydeden Süslü, ''Amacımız MHP'yi geçmek değil. MHP dördüncü parti, dördüncüyü geçen dördüncü oluyor. Biz iktidar olmak istiyoruz. Biz kendilerini bu anlamda muhattap kabul etmiyoruz. Bizim muhattabımız AKP. Biz AKP'nin yönetiminden memnun değiliz ve bunu değiştirmek istiyoruz. Bunu değiştirmek için de iktidarı değiştirmeliyiz. AKP'ye karşı kurulmuş, AKP'nin tahtını sallamaya niyetlenmiş kadrolar olarak iktidarla mücadele ediyoruz. Herkes kendi çapıyla mücadele etsin. Kendisine tavsiyem, HDP'yle uğraşmaları. Onları geçerlerse üçüncü olurlar. Onların vizyonları da ancak buna yeter'' dedi.

ATATÜRK'ÜN YOLUNDAN GİDECEĞİZ

Yeni partinin Samsun'dan yola çıkmasının önemli olduğunu kaydeden Süslü, ''Kimsenin kendisini Atatürk zannettiği yok. Ama Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin köküne dinamit koyarsa birileri, o dinamiti oradan söküp çıkaracak ve birilerinin elinde patlatacak olan Atatürk'ün çocukları çıkacaktır. Atatürk'e gönül vermiş gençler, yeniden Atatürk olamasalar da Atatürk'ün yolunda gidenler olarak Samsun'dan yeniden çıkmayı başarabileceklerdir. Samsun'dan yeniden çıkmak gerekiyorsa, bu bayrağın altında yaşamaktan gurur duyanlar, kimseden icazet beklemeden Samsun'da yeniden çıkar. Tıpkı 29 Ekim'de bizim yapacağımız gibi'' sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU