Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Samsun'un yaşayan tarihini hatırlatmak ve 19 Mayıs 1919 gününü ölümsüzleştirmek için yapımına başladığı Panorama 1919 Müzesi'nde sona yaklaşılıyor.

Eski Yaşar Doğu Spor Salonu'nun bulunduğu yerde yapılan müzede işçiler hummalı bir çalışma ile Kurtuluş Destanı'nın anlatıldığı bu müzeyi Samsunlular ile buluşturmak için ter döküyor.

Karadeniz'in ilk ve tek panorama müzesi olacak Panorama 1919 Müzesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'da açılışını yapacağımız bu müze,1919'da Samsun'da yaşanan İstiklal Mücadelesi bugün bu müzede resmediliyor. Samsunlular buraya geldiklerinde Samsun'a çıkılana dek verilen mücadeleyi, vatan için ne canların feda edildiğini, toprağa dökülen kanların al bayrağımıza nasıl renk olduğunu bir film izler gibi Kurtuluş coşkusunu yüreklerinde hissederek izleyecekler" dedi.

İŞÇİLERE 'MÜZE İÇİN DAHA FAZLA MESAİ HARCAYIN' TALİMATI

Müze işçilerine buranın 19 Mayıs'a kadar bitirilmesi konusunda da talimat veren Başkan Yılmaz, "Ben gece yarılarına kadar çalışıyorum. Sizden de talebim bura için biraz daha fazla mesai harcayın. Müzemizi bir an evvel Samsun halkı ile buluşturalım" ifadelerini kullandı.