Başkan Özyavuz'un, Harran'daki kubbe evlerin obje olarak kullanıldığı plaketi ile çeşitli hediyelerini TOBB ETÜ Hukuk Fakültesinden Duygu Çağlar Doğan, Alberobello Belediye Başkanı Michale Mario Longo'a teslim etti. Başkan Özyavuz'u telefonla arayarak teşekkür eden mevkidaşı Longo, nazik davet ve hediyelerin kendisine sürpriz olduğunu belirterek, 'Harran ve Alberobello'nun birbirlerine benzer özellikleri var. En kısa zamanda davetinize karşılık vereceğiz. Ayrıca, sizleri de burada konuk etmekten mutluluk duyarız' dedi.
Harran Belediye Başkanı Özyavuz ise, binlerce yıla ışık tutan değerleriyle Unesco'nun dünya mirası listesinde yer alan İtalya'nın Alberobello kenti ile 2013'te kardeş şehir olduklarını anımsatarak, 'İlçemizin sembolleri arasında bulunan kubbe evlerimizin tek benzeri dünyada sadece Alberobello kasabasında bulunuyor. Bu benzerlik iki kenti birbirine yakınlaştırdı. Oradaki kubbe evler Trulli diye tabir ediliyor. Yığma taştan yapılan, konik çatılı kulübemsi evler bu kasabaya ayrı bir cazibe katıyor' diye konuştu.
Özyavuz'un armağanlarını Alberobello Belediye Başkanına teslim eden TOBB ETÜ Hukuk Fakültesinden Duygu Çağlar Doğan ise bu teslim sırasında Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Selim Esenli'nin de bir başka nedenden dolayı orada bulunduğunu belirterek, 'Güzel bir tesadüf oldu. Harran'ın çok değerli Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un hediyelerini alan Alberobello Belediye Başkanı önce şaşırdı sonra heyecanlandı ve mutlu oldu. Harran'a yürek dolusu sevgi ve saygılarını gönderdi' şeklinde konuştu.

Harran’dan İtalya’daki kardeş şehre davet