Gülsan Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın Samsun Büyükşehir Belediyesince yeşil alan yapılmak istendiğini ve kamulaştırma bedellerinin düşük olduğunu belirten site esnafları, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan yardım istedi.

7 BİN KİŞİ MAĞDUR OLACAK İDDİASI

Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini isteyen ve yıkılması istenilen 250 iş yeri için uzak bir alanda kendilerine yer gösterildiğini belirten esnaflar, yaklaşık 7 bin kişinin mağdur olacağını iddia etti.

Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için gayret göstereceğini belirten Erhan Usta, ''Türkiye'nin önceliği istihdamdır. İstihdama yönelik çalışmalar önceliğimizdir. Burada bulacağımız çözüm buradaki istihdam ve tezgahın dönmesini olumsuz yönde etkilemeyecek çözüm olması lazım." dedi.

10 YILA KADAR DEĞİŞİKLİK OLMAZ

Ortak bir çözüm bulununcaya kadar herkesin iş yerinde işlerine devam etmesi gerektiğini ifade eden Usta, şunları dile getirdi:

''Buradaki insanları bir belirsizliğe itmememiz gerekir. Bu işi uzun vadeye yaymamız gerekir. Belediyenin yaptığı işte bir tutarsızlık var. 2005 yılında ticari alan olarak açıkladığı alan için şimdi yeşil alan yapıldı deniliyor. 10 yılda bu kadar radikal bir değişiklik olmaz. Bu işin takipçisi olacağız. Hiçbir esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz.''