Bayramın ilk gününde kurban kesimi esnasında yaralanan vatandaşlar Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli hastanelere adeta akın etti. Alınan bilgilerde, öğlen saatlerine kadar kentte yaklaşık 50 kişinin kurban kesimi esnasında yaralandığı belirtildi. Hastaneye gelen vatandaşların elleri ve bacakları başta olmak üzere vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandıkları gözlendi. Bayram mağduru vatandaşların çoğunun ambulans ile yerine kendi özel araçları ile hastanelere gelmesi ise yaralarının ciddiyetini gösterdi. Boynuz darbesi ile yaralanan bir vatandaşın ise ayağına 6 dikiş atıldığı kaydedildi. Büyükbaş kurbanlığı kesmeye çalışan bir başka vatandaşın ise devirdiği hayvanın altında kalarak ayağından yaralandığı öğrenildi.

İneği kesmek isterken kendisini kesen adamın bacağına 17 dikiş atıldı
Bacağından bıçak ile yaralanarak hastaneye gelen ve tedavisinin ardından yaşadığı olayı esprili bir dille anlatan Musa Avşar, gülerek artık kurbanını kendisinin kesmeyeceğini ve işi bilen profesyonel kasaplara kestireceğini söyledi. Avşar, 'Kurbanı yatırdım, duasını ettikten sonra kepçeye bağlı kurbanı kaldırdım ve bir dizimi hayvana dayadım. Bıçakta çok keskinmiş kesmez diye bayağı sert bastırdım bıçağı ona da asılınca inek ipten kurtulur kurtulmaz bıçak bacağımı bayağı bir derin kesti. Her yıl kurbanı kendim kesmiyordum. Bu sene kendim keseyim ilk defa dedim. O da böyle oldu yani. Acemilik kaza ile sonuçlandı, 17 dikiş attılar' dedi.
Avşar olay esnasında ne hissettiniz sorusuna ise verdiği, 'kendimi kurban gibi hissettim' yanıtı ile çevredekileri güldürdü. Avşar, ayrıca acemi kasaplara da seslenerek bundan sonra işi profesyonel kasaplara vermelerini istedi ve kendisinin de bir daha kurban kesmeyeceğini ifade etti.

Afyonkarahisar’da, Kurban Bayramında hastane acil servisleri doldu taştı