AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, bayramı namazını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve cemaatle Atakum İlçesi'ndeki Atakent 75. Yıl Camisi'inde kıldı. Namaz sonrası camidekilerle bayramlaşan Kurt, bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladığını söyledi.

ZULME KARŞIYIZ

"Bayramın dünyada yaşanan adaletsizliklerin, zulmün, eşitsizliğin son bulmasına vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum" diyen Kurt, şunları dile getirdi:
"Özellikle Arakan'da yaşanan sistematik katliamın ve zulmün bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Dünya kamuoyunu burada yaşanan insanlık dışı zulme karşı durmaya davet ediyorum. Sadece Müslümanlara karşı değil dünyanın neresinde bir zulüm varsa biz ona karşıyız. Yüce dinimiz İslam adalet ve barışı emrediyor" dedi.

BİRLİK OLUNSUN

Milletvekili Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer vedi: "Türkiye Devleti Arakan'da, Filistin'de dünyanın her neresinde bir insanlık dramı yaşanırsa onun karşısında dimdik durmuş, insani yardım noktasında elinden gelenin fazlasını yapmaktan geri kalmamıştır. Tüm dünyanın bu insanlık dramı karşısında birlik olmasını bekliyoruz. Allah'ın vaadi haktır ve gerçekleşecektir. Allah'ın adaleti de mutlaktır. Bu güzel bayram sabahında dünyada yaşanan tüm zulümlerin sona ermesini temenni ediyoruz."