CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, yeni adli yıl açılışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akcagöz, ''Her sene bu törende başka bir huzursuzluk yaşanıyor. Madem huzur içinde adli yılın açılışını yapamıyoruz, bu merasimi kaldırın gitsin. Zaten pek bir anlamı da kalmadı'' ifadelerini kullandı.

ADALET GELENE DEK...

Adli yıl açılışının, ülkeye adalet gelene kadar, bir anlam ifade etmediğini söyleyen Akcagöz, "Adli yıl açılışında Barolar Birliği Başkanı yok. Peki kim var? AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la Rize'de çay toplayan kim varsa, adli yılın açılışında da onlar var. Barolar Birliği, bağımsız savunmayı temsil ediyor. Avukatların olmadığı bir adli yıl açılışı, kendi çalıp oynamaktan ibaret kalacaktır. Hem, 30 Ağustos resepsiyonunda Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın, AKP Genel Başkanı karşısındaki halini hepimiz gördük. Adalet, ülkemizde bir kadın ismi. Adalet deyince aklıma bu geliyor. Metin Feyzioğlu'nu kutluyorum. Alkışlamak için oraya gitmeye gerek yok dedi ve gitmiyor. Doğrusu da bu. Konuşmayacaklarsa, konu mankenliği yapacaklarsa avukatların orada işi ne?" dedi.

HER SENE BAŞKA HUZURSUZLUK

Adli yıl açılışının, her sene başka bir huzursuzluğa neden olduğunu dile getiren Akcagöz, "Madem huzur içinde adli yılın açılışını yapamıyoruz, bu merasimi kaldırın gitsin. Zaten pek bir anlamı da kalmadı. Eskiden adli yılın açılışında, yargının sorunları dile getiriliyordu. Sorunlar, konuşuluyordu. Şimdi ise Kaçak Saray'da koca koca hakimler, Cumhurbaşkanı'na alkış tutuyor, ötesi yok. Yargıtay, böyle bir töreni hepten kaldırsa daha iyi olur kanaatindeyim. Manzaraya bakıp da yargının düştüğü hali görmek, içler acısı. Mum ışığıyla adaleti aradığımız, adaletin zerresine muhtaç olduğumuz bugünlerde, herkes için adalet diliyoruz. Sayın Genel Başkanımız 450 kilometre yol yürüdü. Ne için? Ülkede yaşanan adaletsizliklere dikkat çekmek için. Adalet kurultayı düzenledik. Ne için? Adaletsizliklere vurgu yapmak için" diye konuştu.