Samsun Üniversitesi'nin müjdesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilmiştir.

Samsun, bu konuda en geç kalan kentlerimizdendir.

Bunun nedeni araştırılıp hesabı sorulmalıdır diye düşünüyoruz. Zira elimizdeki bazı bilgiler , geç kalışımızın kılıfı olmaya yetmemektedir. Ama geç olsa bile yine de güzel bir başlangıç olmuştur: Hayırlı olsun diyoruz.

Samsun Üniversitesi eski Başarı'nın yerinde kurulacktır.

Üniversiteye verilen ismi de kapsayıcılığı açısından güzel buluyoruz. Ancak gönlümün bir kenarında dünyaca tanınmış mücahit ilim adamımız, hayran olduğum merhum Ali Fuat Başgil'in adı da yatmaktaydı. O da inşallah gerçekleşir. Çünkü Ali Fuat Başgil'i –bilen bilir- yalnız bir fakülte taşıyamaz.

Samsun Üniversitesi'nin yeri, Canik Belediyesi tarafından,Samsun için ikinci üniversite alanı olarak toplanıldığında Başkent ve Galatasaray üniversiteleri yöneticilerine teklif götürülmüştür.

'Bizim bir araya getirdiğimiz 170 dönüm arazimiz vardır, buraya bir üniversite yapınız' denildiğinde ' burada üniversite mi olur' cevabı alınmıştır. Bilindiği gibi ondan sonra da başvuran cemaate verilmiştir.

Cemaat bu yerde inşaatını sürdürürken Belediye Başkanı yine durmamış, Canik bölgesine ikinci bir devlet üniversitesine hazırlık niyeti ve amacıyla OMÜ'ye arsa üretmiştir.. Çünkü Başkan'ın asıl sevdası ve hedefi ikinci bir devlet üniversitesiydi.

Hatta Başkan Sayın Genç, son seçimde eski rektör Sayın Akan'la görüştükten sonra bu konuya program ve çalışmalarında yer vermeye başlamıştır.

İkinci Devlet Üniversitesi Samsunluların hak ettikleri arasındadır. Bu konuda Sağlık Bakanımız Sayın Demircan'ın katkılarına da teşekkür borçluyuz.

Bu üniversite mümkün olduğu oranda OMÜ'de bulunmayan alanlara hitap etmelidir. Bu üniversite Samsun'un vizyonuna doğrudan olumlu katkı sağlayacak bölümlerle donatılmalıdır.

Mümkünse uluslararası bir hüviyetle ortaya çıkmalıdır.

Özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Karadeniz havzalarına hitap etmeli, Türkiye'nin ve bölgenin jeopolitik ve stratejik yapılanmasına katkı sağlamalıdır.

Bir başka ifade ile SOSYAL VE SİYASAL BİLİMLERE yönelik olmalıdır. Tekrar hayırlara vesile olması dileğiyle selam ve sevgiler….