Bir dönem Süper Lig'de fırtınalar estiren 50 yıllık koca çınar Gaziantepspor, Bölgesel Amatör Lig'e düşürüldü.
Kulüp Başkanı yaptığı açıklamada, kulübün ayakta kalabilmesi için verdikleri ciddi çabaya rağmen sorunların üstesinden gelemediklerini dile getirdi. İşte bizim için en önemli detay bu cümlede yer almaktadır.
Unutulmamalıdır ki her ile her takıma, YILPORT gibi bir şirket, İsmail UYANIK gibi bir başkan nasip olmamaktadır.
Yakın geçmişimizi hatırlayacak olursak, o dönem ki yönetimler, Kulübün bulunduğu çıkmazdan kurtarılabilmesi için çaba göstermek yerine kayyuma gitmeyi tercih eden sözüm ona Samsunspor aşıklarının, bizi götürmek istedikleri yer şimdi tüm çıplaklığı ile gözlerimizin önüne serilmiş oldu.
Söz konusu hatalardan dolayı gelinen noktada yalnızlığa terk edilen ve kaderine mahkûm bırakılan bir camiayı, tekrar ayağa kaldırmak ve arzu ettiği şuuru tekrar kazandırabilmek ancak özel insanların gösterebileceği bir meziyettir.
Adına uyanış denilen hareketin gerçek ismi bence KURTULUŞTUR.
Yıllarca akıl almaz yanlışlar yaparken, takımımızın yaşadığı acı ve ağır sorunlarla karşı karşıya kalabileceğimizi biliyor ve söylüyorduk. Bunu duymak için koca antenlere, dev gibi ses sistemlerine ihtiyaç yoktu. Biz bağırıyorduk ama duyanımız yoktu. Bize hep bardağın dolu kısmı gösterildi ve buna inanmamız beklenildi. Susturulduk ve bastırıldık, konuşanlar kötü, direnenler takım düşmanı ilan edildi, itibarsızlaştırıldı.
Bizim en derin ve en büyük meselemiz Samsunspor' dur. Oyalanmak, zamana oynamak, kaderciliğe odaklanmak Samsun'a haksızlık, taraftara hakaretti.
İşte tam da burada sazı ele aldı gönlümüzün efendisi. BEN DEĞİL BİZ VARIZ, BİZ SAMSUNSPORLUYUZ diyen o ses kangreni büyümeden kesti attı. Taşın altına elini değil, tüm bedenini, tüm benliğini koydu.
Bugün takımımızla övünüyor, şampiyonluk şarkıları söyleyebiliyorsak nefesimizi o kudretli insana borçluyuz. İyi ki geldi, iyi ki bizim başkanımız oldu. Hasta adam denilen takımı ayağa kaldırdı ve asıl kuvvetin yüreklerde atan takım aşkında ve Atatürk armalı formada olduğunu bizlere tekrar gösterdi. Takıma arzu edilen kimliği tekrar verebilmek, herkesi kucaklayan, taraftarına güven veren, başarı sağlayıcı politikalar geliştirmek ve uygulamak ayrı bir mecburiyetti ve bunu da sağlayacak tek kişi ne mutlu ki bizim başımızdaydı.
Gaziantepspor kulübünün yaşadığı dramatik sonu üzülerek izliyor, hiçbir camianın böylesi trajik sonlarla karşılaşmamasını temenni ediyorum.
Bu tablodan çıkaracağımız derslerin alınması ve hayata geçirmesi konusunda da başkanımıza ve değerli ekibine sonsuz başarılar diliyorum.