Malum hastalıklar…
Hayatta yarın kimin başına ne geleceğinin garantisi yok.
Ne kadar kaçsak, görmezden gelsek gelecekse geliyor.
Tıp da gün geçtikçe kendini geliştiriyor, yakın takibimizde olan lösemiyle mücadelede gün geçtikçe önemli başarılara imza atıyor.
Ve lösemide ülkemizdeki başarı oranı da dünya standartlarıyla yarışıyor.
Bu başarıda bize düşen pay, denizde bir damla dahi olsa kaçamayız.
'Ben ne yapabilirim?' sorusunun karşılığında herkes mutlaka yerini almalı, mücadeledeki katkısını büyük küçük demeden hissettirebilmeli. Bizde bu anlamda lösemiyle mücadelede çevremizdeki pozitif duygu veren profilleri kamuoyuna sunuyoruz.
Mücadelede beklentilerin dip yaptığı yerden ayağa kalkan başarıları tanıtıyor, hastalara umut olabilecek bilgi, belge ve her türlü dokümanı vitrine çıkarmaya çalışıyoruz.
Bu güzelliklerin paylaşımıyla ''lösemiyse işi zor '' önyargısının silinerek, lösemide var olan genel olumsuz kanaatin engellenebileceğini düşünüyoruz.
Günümüzde lösemiyle mücadeleyi kazanmış değerler perde arkasında kalmamalı.
Yirmi yıl önce lösemiyle tanıştığı hastalığı alt eden Fatih de o değerlerden. Tedavisi sürenler için kendisinin bir ''ilaç'' olduğu bilincinde olan Fatih BAYRAK, Samsun'da yaşıyor.
1997 yılında yakalandığı lösemiyi üç yıl sonra 2000 yılında başarıyla tamamladı. Bugün yirmi iki yaşında, löseminin yenilebilir bir hastalık olduğunun somut örneklerinden.
On altı yıl öncesinin izleri üzerinde gözükmese de hastane koridorlarını beraber aşındırdığımız günlerdeki sert rüzgarların kalıntılarını unutmuş değil. Fırsat buldukça, Mecidiye Caddesi'ndeki işyerinde ziyaret ettiğim Fatih, geçtiğimiz günlerdeki ziyaretimde yine tebessümlerle karşıladı beni.
Hayatın doğal akışına kendini bırakmış, başkalarına da ekmek kapısı açarak, ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamış.
Ticari tecrübesiyle gelecekte inşallah daha iyi seviyelere geleceğine inanıyoruz.
Kazanmak güzel bir duygu; sahip olmak, elde etmek, başarmak...
Söylediklerim sadece maddi anlamda değil elbette.
Biliyoruz ki başarıların arkasında büyük yorgunluklar ve emek var.
Ancak ulaşılan hedefin toplumsal değeri varsa, bireyleri sevindirip umut oluyorsa; bu yorgunluklar bizleri huzura götüren bir kapı oluyor.
Asıl olan Fatih'in hastalar açısından bulunduğu konum.
Yapabileceğimiz lösemiyle mücadelede başarılı olmuş, bu altın değerleri toplumla tanıştırmak.
Tanıştıralım ki umut kervanı güçlensin, umutsuzlara umut olsun.
Bayrağı düşürmeden'umut' olmaya devam sevgili Fatih.