Yücel ÇELİK 1978 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu'na geldiğinde bir yaşındaydı. Henüz hatırlamakta zorladığı ilk günleri, Samsun merkezde 0-8 yaş grubunda tamamladıktan sonra yetiştirme yurduna geçerek devletin şefkatli kanatları altında çocukluğunu tamamladı. Daha sonra evlenen ve bugün 40 yaşında evli iki çocuk sahibi Yücel ÇELİK, Alaçam Halk Sağlığı'nda görev yapıyor.
Çocukluğunda devletin kimsesizler yurdundaki günleri unutmayan ve özellikle manevi anne olarak tanımladığı Ayşegül ÖZTÜRK'ün manevi annesi olarak üzerinde büyük hakkı olduğunu ve yıllar sonra evinde kendisini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söylerken;
'Devlet, bize kol kanat germişken Ayşegül ÖZTÜRK biyolojik olmasa da annemiz değerindeydi. Kendimi tanımaya başladığımı zamanlarda onun sevgisiyle büyüdüm. Dertlerimle dertlenen sıkıntılarımı paylaşan bu kişiye ödenmez vefa borcumdur Allah kendisinden razı olsun. Yıllardır kendisini arayıp bulmak ve ziyaret etmeyi arzuluyordum. Emekli olduğunu ve uzun yıllar çocuğunun lösemiyle yaptığı mücadeleyi takip etmiştim. Lösemiden çocuğunu kaybetmesine rağmen bugün Samsun'da lösemili çocuklar için yaptıkları özverileri çok yakından takip ediyorum. İnsan ve çocuk sevgisini kendi yakın çevresi tanık olduğu kadar ben bizzat yaşadım' dedi.
Evine yaptığı sürpriz ziyaretle bundan kırk yıl öncesine giderek anılarını tazeleyen, yıllar önce Sosyal Hizmetler Kurumu'ndan emekli olan Ayşegül ÖZTÜRK ise;
'Memuriyete 1977 göreve başlayıp 1999 yılında emekli oldum. Memuriyetimin ilk yıllarında yuvaya geldiğinde bebekti Yücel. Neredeyse ilk on yıla yakın aynı Yücel'in kaldığı grubun sorumlusuydum. Çok farklı bir çocuktu, ben neredeysem oradaydı. Dizlerimin dibinden ayrılmaz, izin günlerimde beni özlerdi. Mesai günlerimde yardıma ihtiyacım olduğunda onun desteğini dahi görmüşümdür. Yıllar sonra evlenip yuva kurup, iki çocuk babası olarak evime gelmesi, anlatılmaz bir duygu. Devlet bize maaşımızı veriyordu ama unutulmamış olmak bir insan için en önemli değerdir. Lösemili çocuklarla yaptığımız çalışmalardaki sevinçlerim kadar değerli buluşmadan dolayı Yücel oğluma teşekkür ediyor, ailesiyle beraber bundan sonraki yıllarda sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum' dedi.