Lösemiyle mücadelede gecesi gündüzüne karışanlar.
Umudunu saklı tutup asla kaybetmeyenler.
Çocuğunun iliğe kavuşma heyecanını yaşayan.
Beklenen müjdeli haberi alan annenin duyguları.
Özüne dokunmadan düzenleyerek paylaşıyorum.

"İlik Beklemek Nedir Bilir misiniz?"

Sosyal medyadaki grubu oğluma ilik bulunması için açmıştım.
İstedim ki herkes bize ve başkalarına umut olsun.
Sabırla, heyecanla, umutla bekledik.
İliğin bulunma sürecinde öyle çok şeyler yaptık ki…
Bu serüvenimizi bizimle tanıdık tanımadık birçok insan yaşadı.
Sayfada bir şey paylaşmadığımda herkes merak eder oldu. Her gün oğlum için kalbi bizimle atanların duygularını asla unutamam.
Şimdi nakil olduktan sonra önümüzde riskli iki ay olacak. Onu da atlatınca beş yıl hastalığın tekrar etmemesini bekleyeceğiz, işte o zaman her şey bitti diyebileceğiz.
Bana bu hastalık çok şey öğretti. Bugüne kadar adeta hiç yaşamamışım, gerçekleri görememişim. Dünyada dert çeken insanları fark edemediğim için kendimin bir şeye yaramadığını anladım. Her şey yoluna girince çevremdekileri kan, trombosit vermesi, hastaneleri ziyaret etmesi, ilik bağışçısı olması konusunda bilgilendireceğim.
Kelimeleri toparlayamıyorum, söyleyecek o kadar çok şey var ki!!!
Hayat çok garip; yaşadığımız süreçte tanımadığımız insanlar bize can olurken, sevdiğiniz ilgi beklediğiniz insanlar da ne yazık ki el oldu gitti.
Demem odur ki, beni ilgilendirmez diyerek, hayatın ne getireceğinin belli olmadığı süreçte kimseye sırtınızı dönmeyin. Bizleri sevindiren güvendiğimiz değil tahmin edemeyeceğiniz kişilerin yanımızda olmasıydı.
İlgisine ihtiyacım olup aramıyorlar diye sadece üzüldüğümü dile getirdiğim için yüz çevirenlerle de karşılaştım. Buna karşın kalbi bizimle atan geniş ailemizden olan yeni insanları kazandım.
Bugüne kadar 'İhtiyacınız var mı?' sorusuna sadece DUA diye cevap verdim. Duanın gücüne hep inanmışımdır, çocuğum inşallah dualarla daha iyi olacak. Bu akşam yine yapalım dualarımızı Emir ve diğer Emirler için.
Çevrenizde tanıdığınız hastası olanlara merhamet edin, kusur aramayın yalnız bırakmayın onları. Evlatla sınanmak çok zor, insan bazen sağlıklı düşünemiyor.
İlik beklemenin heyecanını çok derinden yaşadık.
Kısaca "İlik Beklemek Nedir Bilir misiniz?" diye sorulsa.
İnanın onu bizler çok iyi biliyoruz.
EMİR'in Annesi / İZMİR