Seçim sürecinde en çok dikkatimi çeken, adayların ve partilerin vaatleridir. Düşünürüm: Neden hep seçim sürecinde seçmene neler verileceği sıralanır da diğer dönemlerde , o vaat edilenler yerine getirilmez?

Vaat edilenler benim hakkım ise ve bugüne kadar verilmemişse eğer, bu haklar epey zamandır gasp edilmiş olmuyor mu? Benim hakkım değilse eğer ortada bir gariplik yok mudur? 'Eğer bana oyunuzu verirseniz, size bunları vereceğim!' yaklaşımı etik bir yaklaşım olmaktan uzak değil midir? Bu nedenle kendimi rüşvet teklif edilmiş gibi, hissederim!..

Özellikle maddi vaatler ön plana çıkıyor bu seçimlerde. İktidar, emeklilere iki bayramda biner lira vaadiyle kesenin ağzını açarken; muhalefet çıtayı daha da yükselterek, gençlere de bayram ikramiyesi vermeyi, okuldan sonra iki yıl daha yüksek öğrenim bursunun devam edeceğini vaat etmektedir...

İktidarın normalleşme, hukuk ve demokrasi gibi vaatlerinin, neden seçimlerden sonraya bırakıldığına da anlam vermek doğrusu pek mümkün değil!

Muhalefetin, 3200 gösterge sözü, emekliliği hak etmiş yüzbinlerce öğretmen ve polis için oldukça önemli gibi görünüyor. Çünkü, çalışanların emekli olduktan sonra maaşları neredeyse yarı yarıya düştüğü için ,emekliliği hak edenlerin çoğu emekli olamıyor. Olanlar da sefalet ücretiyle yoksulluk ve açlık sınırlarının altında yaşamak zorunda kalıyor...

En önemli vaat, eğitim ile ilgili vaatlerdir. Ülkemizin geleceği için, sadece eğitim sistemi düzeltilse; bilimsel, nitelikli ve laik bir eğitim sistemi gerçekleştirilse, diğer sosyal ve ekonomik sorunların da çözümü kolaylaşacaktır.

Bu nedenle, özellikle eğitimle ilgili vaatleri önemsiyorum…

Alpaslan ÇEPNİ