Samsun Anadolu Lisesi'nde her bir sınıfa aşağıda isimleri yazılı Samsunlu şehitlerin isimleri verildi. Jandarma Uzman çavuş Bayram Aksu, Uzman Onbaşı Adem Güven, Piyade Er Umut Bulut, Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar, İstihkam Er Selman Özay, Polis Burak Zor, Jandarma Komando Er Mustafa Akar, Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı, Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram, Jandarma Uzman Çavuş Samet Tokur, Jandarma Uzman Çavuş Salih Kayan, Uzman Çavuş Burak Akalın, Uzman Çavuş Nejat Yaman, Uzman Çavuş Mete Yahşi, Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin, Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz, Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe, Piyade Onbaşı Fikret Özer, Piyade Onbaşı Sedat Mekan, Piyade Er Erhan Karaca, Hava Pilot Üsteğmen Yasin Boy, Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz, Polis Mustafa Öztürk. Hiç şüphesiz bu ve bütün şehitlerimiz hepimiz için önemli değerlerdir. Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berat Gök tarafından hazırlanan bu anlamlı projenin okul yönetiminin de desteği ile gerçekleştirilmesi elbette şehitlere vefanın güzel bir örneğidir. Gençlerimizin milli ve manevi duygularla şehitlerimize sahip çıkması takdir edilecek bir duyarlılıktır. Bu duyarlılık kesinlikle şehit ailelerini onure eden bir davranıştır.

Şehitlerimizin isimlerini yaşatma amacıyla Samsun Anadolu Lisesi'nin her bir sınıfına Samsunlu şehitlerin isimlerinin verilmiş olması SAL'ın şehitlere vefasıdır. Bu vefa sadece Samsun'dan değil, bütün Türkiye'den büyük bir alkışı hak etmiştir. Şehitlerimizi unutmayan, unutturmayan gençlerimizi şehit yakını kimliğimle içtenlikle kutluyorum. Şehit ailesi olarak böyle güzel gençlerimizle gurur duyuyoruz. İyi ki varlar, iyi ki yanımızdalar. Onlar bu vatanın nasıl kurtulduğunu, şehitlerimizin neden unutulmaması gerektiğini bilen Türkiye'nin umudu güzel gençlerimizdir. Şehitlerimize daima minnet duyan onların unutulmaması gerektiğini düşünen tüm öğretmen ve öğrencilerimize bizde minnettarız. Şehitlere vefa vatana, bayrağa ve tüm ortak değerlerimize sahip çıkmaktır. Şehitlerimizi önemli ve değerli gören herkes şehit ailelerinin başının tacıdır.2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla Samsun Anadolu Lisesi Samsun'da gerçek manada farkındalık ortaya koyarak şehit isimlerini her bir sınıfa vermiştir. Onların bu güzel davranışı şehit ailelerinin kalbinde çok önemli ve müstesna bir yer tutmuştur okulda şehidinin ismi olan olmayan tüm şehit yakınları, şehitlere vefayı takdirle karşılamıştır. Bu samimi yaklaşımı bir şehit yakını olarak ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Böyle okullar, böyle okul yönetimleri, öğretmenleri ve öğrencileri olduğu sürece kimse şehitlerimizi unutturamayacaktır. Samsun Anadolu Lisesi'nin şehitlerimize vefası sadece şehit ailelerini değil tüm Türkiye'yi gururlandırmış ve duygulandırmıştır.

Hazırladıkları anlamlı proje ile şehitlere vefada Samsun'da bir adım öne çıkan Samsun Anadolu Lisesi yönetimini ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının ve duyarlılıklarının devamını diliyoruz. Onlar her daim şehitlerimizin ruhunu yüceltenler olarak hatırlanacaklardır. Onlar ve onlar gibiler sayesinde şehitlerimiz huzur içerisinde olacaklardır. SAL'ın şehitlerimize vefasına büyük bir alkış gönderiyoruz.

AYHAN HAMLI SAMSUN