Şüphesiz ölüm hepimiz için vardır. Kimi canlı kısa, kimi canlı uzun yaşar ama her fani mutlaka ölür. Tüm insanların fani yani ölümlüdür. Ama öyle insanlar vardır ki, onlar Allah katında ölümsüzdür. Bakara 154'te, 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin', Âl-i İmran 169'da, 'Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın' şeklinde yer almaktadır. Her iki ayette de şehitlere ölü denemeyeceği, şehitlerin diri olduğu açıklanmaktadır. İşte bu yüzden 'şehitler ölmez vatan bölünmez' diyoruz.

Sadece 8 ay önce ataması yapılan 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın 9 Haziran 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düştü. O hiç kimseye bir kötülük yapmamıştı. O gün öğrencilerine büyük bir sevgiyle karnelerini dağıtmıştı. Karne sevincini öğrencileriyle yaşamıştı. Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın atandığı okulun en genç ve en güler yüzlü öğretmenlerinden birisiydi. Bilemezdi başına gelecekleri, bilemezdi PKK'lı teröristlerin bu kadar haince, kalleşçe sivil ve masum insanları hayattan koparabileceğini, aslında teröristler sivilleri ilk kez şehit etmiyordu. Öğretmenleri ilk kez katletmiyorlardı. Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde 11 Haziran 2017'de cenaze töreni düzenlendi. Şehit kızının tabutu başında konuşan acılı baba Sadık Yalçın, "Kimse bizleri yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk ne mutlu Türküm diyene" dedi. Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, gelin duvağıyla dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit ateşinin düştüğü yerde acının hiçbir tarifi yoktu. Kimse gözyaşlarını tutamadı. Vatan ve millet aşkıyla göreve koşan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın kaleminden ve kitabından başka bir silahı yoktu. Öğrencileriyle müzik yapıyordu. İnsanlıktan çıkmış PKK'lı hainler Batman'ın Kozluk ilçesindeki öğrencilerine sevgi ve insanlık aşılayan o güler yüzlü öğretmeni hiçbir neden yokken şehit ettiler. Ama Şenay Aybüke Yılmaz öğretmeni o hain teröristler hiçbir şekilde öldüremediler, ne öğrencilerinin ne de Türkiye'nin kalbinden koparıp alamadılar. Aybüke öğretmen kalplerimizde yaşıyor. Unutmayın Aybüke öğretmen ölmedi. Unutmayın hain PKK'lılar bu defada Aybüke öğretmeni öldüremediler.

Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın içimizdeki hainlerin saldırısı sonucunda şehit düştü. PKK'lı hainler zannettiler ki Şenay Aybüke Yalçın öğretmeni öldürdüler. Halbuki öğretmen Aybüke Yalçın onların sayesinde ölü değil. Evet, şehitler için ölü demek imkansız. Allah şehitler için ölü demeyin diyor. Bakara suresi 154'te bu konu açık ve net : 'Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanma. Hayır, (onlar) diridirler, Rableri katında rızıklanmaktadırlar' Vatanı uğrunda öldürülenler şehit olur. Bu yüzden öğretmen Aybüke Yalçın için bizde ölü demiyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Geçmiş yıllarda da cennete uğurladığımız tüm şehit öğretmenlerimizi, Aybüke öğretmenleri unutmayalım, unutturmayalım…

Öğrencileri ve ülkesi için ışık olmuş atanan, atanamayan, çalışan, çalışamayan, emekli olan, ebediyete intikal eden, vatanı için şehit düşen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Saygı ve sevgiyle önlerinde eğiliyoruz.