Samsunspor, Hacettepe maçını kazanarak iki hafta sonra galip geldi. İki hafta önce altı yiyen ve geçen hafta altı atan genç Hacettepe takımı Samsun'a sadece ve sadece savunma yapmaya gelmiş bir görüntü verdi. Beşli savunma onların önünde dörtlü orta saha seksen dakika topun arkasında kalıp Samsunspor'un etkili ayaklarına zaman ve alan bırakmamaya çalıştı. Bunda da başarılı oldular kısmen. Çakılı oynayan beşli savunma ofsayt taktiği ile oynadı. Özellikle ilk yarıda forvetimiz sayısız ofsayta yakalanmaktan kurtulamadı. Hemen belirteyim iki bayrak hatalı kalktı. Daha çok rakibin arkasına atılan toplarla ve ara paslarla etkili olmaya çalışan Samsunspor, net pozisyonları bulan taraftı.

Bence doğru oyun sabırlı oyundu ve Samsunspor sabırlı oynadı.
Gol atamadım diye paniklemedi. Savunma güvenliğini elden bırakmadı. Oyun planına sadık kaldı ve karşılığını aldı. Son haftalardaki final paslarını doğru verememe hastalığı ve final pası tercihlerindeki sıkıntılar bu maçta da çok net gözüktü. Bu konuda biraz olumlu davranabilsek maç çok erken kapabilirdi.

Cezalı Samet'in yerine hocanın eleştirilerin odağı Muhammet ile oyuna başlaması onu kazanmak adına önemli bir adımdı. Kubilay ve Erhan Şentürk'ün gol şanssızlığını kırmaları açısından da iyi bir maç oldu. Hocanın Erhan Şentürk ve İrfan hamleleri yerindeydi. 1-0'dan sonra normale dönen oyunda Samsunspor gerçek karakterini sahaya daha iyi yansıttı. İlk yarının son üç maçını kazanıp devreyi lider tamamlamak hedef. Samsunspor'da da bu potansiyel mevcut. Uşak ve Manisa maçlarını kazanıp son hafta Sakarya'ya liderlik hesaplarıyla gitmek planının başlangıcıydı Hacettepe maçı ve planlanan oldu. 16 bin 800 bilet satılıp maça 10 bin 800 kişinin gelmesi de ilginç bir ayrıntı. Bileti olduğu halde maça gelmeyen 6000 kişinin niye maça gelmediğini de merak ediyorum doğrusu.