Küfür etme, futbolu kirletme.

Samsunspor Kulübü'nün başlattığı son derece anlamlı bir kampanya. Samsunspor sosyal medya ekibinin de sevgili Murat Sandıkçı liderliğinde hazırladığı videolarla, çeşitli materyallerle milyonlara ulaşan anlamlı mesajlar.

Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu anlamlı kampanya kapsamında bir panel düzenledi. Samsun Maarif Hareketi kapsamında düzenlenen bu panele konuşmacı olarak SPOR 55 ekibini yani bizleri davet ettiler. Sevgili Atilla Cebeci, programdaki yeni partnerimiz Hakan Atilla Gökbilgin ve ben öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Samsunspor'u konuştuk. Onların sorularını cevaplamaya çalıştık. Konu tabii ki Samsunspor oldu. O gencecik gözlerdeki ışıltıyı gördüğümde, bu şehrin çocuklarında var olan Samsunspor aşkını gördüğümde, bu kulübün geleceğine dair olumlu beklentilerim bir kat daha arttı. Bir eğitim yuvasının idareci ve öğretmenlerindeki şevki gördüğümde, Samsunspor'un onlar için ne ifade ettiğini gördüğümde geleceğe dair umutlarım arttı. Bunları bu köşeye taşıyarak sizlere de diyorum ki:
'Hiç merak etmeyin. Bu şehirde bu enerji, bu şehrin çocuklarında bu sinerji olduğu müddetçe sayın İsmail Uyanık'la başlayan bu uyanış sadece uyanışla kalmayacak en kısa sürede bir şahlanışa dönüşecektir.
'
İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum. Çünkü okul müdürü Hakan Sarıözkan ve öğretmenler okulda müthiş bir hava oluşturmuşlar.

Akademik eğitim ve mesleki eğitimi desteklemek için sosyal ve sportif faaliyetleri de ihmal etmiyorlar. Örneğin Samsunspor maçlarına öğrenci, öğretmen hep birlikte gidiyorlar. Okulun panolarında da bunu gündem yapıyorlar. Kız öğrenciler bile Samsunspor'un maçına ne zaman gidiyoruz diye soruyorlar. Bu çok önemli. Bu sinerjiyi yakalamak çok önemli. Bu şehir için, bu şehrin takımı için çok anlamlı.

Bu sinerji ne diye haykırıyor biliyor musunuz?

BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI SAMSUNSPORLUDUR.