Samsunspor Manisa'yı farklı yendi. Sarıyer evinde 2 puan kaybetti. Maç fazlasıyla liderlik geldi. Şimdi Sakarya düşünsün. Bayrampaşa maçında umarım onlarda Sarıyer'in akıbetini yaşar. Bu sonuçlar haftaya Sakarya deplasmanında oynayacağımız maçı iyice final havasına soktu. Hemen belirteyim bu final ligin finali olmayacak. İlk yarının finali olacak. Daha kocaman bir ikinci yarı var önümüzde. Ama bizim için ilk yarının en önemli maçlarından biri haline geldi. Onlar için de öyle.

Manisa ile oynadığımız maç her anlamda rahat bir maç oldu bizim için.

Çünkü Samsunspor'a karşılık verecek, reaksiyon gösterecek bir rakip yoktu sahada. 17-18 yaşlarındaki gençlerin var olma mücadelesi verdiği bir takım olan Manisa takımı neredeyse küme düşmüş halde. Hiç bir varlık gösteremedikleri gibi tek gayeleri de gol yememekti.

Maç sonunda Manisa hocası ne dedi biliyor musunuz?

90. dakikaya kadar oyunu 2-0'da tuttuk.

Evet böylesi bir rakip karşısında beklendiği gibi istediğini sahaya yansıtan bir Samsunspor izledik.

Zorlanmadı.

Kaleci Ahmet belki de kariyerindeki en rahat maçını oynadı.

Paf takımıyla yapılan bir hazırlık maçıydı sanki.

Geçen yıl Gaziantep kazası yaşamış bir takım daha dikkatli olmalıydı ve oldu da.

Herhangi bir kazaya meydan vermemek için herkes dikkatliydi.

Hepsinden önemlisi Samsunspor, büyüklüğüne yakışır bir şekilde rakibi küçümsemedi. Hocasından futbolcusuna kadar gösterilen bu davranış önemliydi.

Manisa takımının da Allah yardımcısı olsun. Bu kadar ağır olmasa da geçmişte benzer şeyler yaşadığımızı unutmayalım. Bu sebeple şirketleşme ile başlayan sürecin kıymetini bilelim.