Asgari ücret tespit görüşmeleri devam ederken, komisyonda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın sözleriyle; geçen hafta yazdığımız yazıda bahsettiğimiz işbirlikçi taşeronların sadece siyasi arenada olmadığını bir kez daha görmüş olduk.

Aslî görevi; üyesi olsun ya da olmasın sadece işçilerin haklarını aramak, sorunlarını dile getirmek olan bu sendika başkanının komisyondaki tehdit cümleleri aynı şu şekilde: "Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider? İşte gördük Fransa'da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı."

Ardından, ana haber sunucusu Portakal'ın Fransa olaylarını örnek göstererek, vatandaşları sokağa çağırdığı kışkırtıcı konuşmalarına şahit olduk!

Ve sonunda; 'Gönüllü Taşeron' Kılıçdaroğlu'nun, İnsan Hakları Eşitlik ve Adalet Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada işçileri sokağa çıkmaya çağırdı.

Bu ve yardakçısı gönüllü hainlere deriz ki 'Hadi önden buyurun!'

Ama bilin ki; bu saatten sonra bu ülkede Sarı Yelek hayali kuran Sarı Eteği giyer!

Kanıtını isteyen de çok meraklısı olan da; PKK'lı teröristlerin etekli, fistanlı yakalanma resimlerini, kadın kılığına girip kaçabileceğini sanan FETÖ'cülerin haberlerini açıp bir daha izleyebilir ve girdikleri çıkmaz yolların sonundaki rezil hallerini tekrar hatırlayabilir!

***

Hal böyle iken yapmamız gereken, Sayın Erdoğan'ın deyimiyle 'Bir olmak, iri olmak, diri olmaktır.'

Elbette halledilmesi gereken birçok sorunumuz mevcut. Ancak kendi göbeğimizi kendimiz kesebilmek ve gerçek manada her yönden bağımsız bir Türkiye hedefinde yürüyebilmek için gün; siyasi hesaplarla, kişisel çıkar ve tatminlerle uğraşma günü değildir. Zaman iç ve dış ihanet kumpanyasının cambazlarına karşı tek yürek tek bilek olabilme/olma zamanıdır.

***

Vaktiyle bir ATSIZ varmış…

Geçtiğimiz hafta bir Türk düşünürünün vefat yıldönümü idi. Bazı fikirlerine katılıp katılmamak herkesin kendi hür iradesindedir elbette ancak 'Yolların Sonu' isimli şiirinde ki şu dörtlükte hepimize bir mesaj var aslında…

Yerin dibine batası menfaatlere ram olup ilke ve davalarını unutmuş, hırs ve öfkeleri gözlerini karartmış, çamur at izi kalsın mantığıyla vatan ve millet sevdasına yakışmayacak söz ve tavırlarla kendilerine yeni bir istikamet çizme hayali kuranlara da deriz ki:

Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz;

Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrı Dağına.

Halbuki yoldaşını bırakıp dönenlerin,

Değişilir topu da bir sokak kaltağına!