Yok, hayır, hiç de sürpriz değil. Gerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerekse AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'cumhur ittifakı' konusunda kararlılığını bilenler için MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin'in görevden alınması da Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın disipline sevki de sürpriz değildir.

Sürpriz MHP Genel Merkezi'nin daha doğrusu Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin kararı değil Erhan Usta'nın topa girmesidir. Gerçi AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman'ın konuşmasından sonra ve görüşlerini soran bir basın mensubuna konuşmuş, üstelik de hiç de partisi aleyhine bir şey söylememiş ama o bile orucu bozma olarak algılanmış ve şimşekleri üzerine çekmeye yetmiş. Aylar önce demokratik teamüllere ters ama bizdeki genel başkan uygulamalarına son derece uygun bir şekilde görevden alındıktan ya da daha doğru bir ifadeyle azledildikten sonra kendi köşesine çekilen Erhan Usta'nın uzun sessizliğini bozması sadece kendisinin değil Devlet Bahçeli'ye sadakati konusunda kimsenin şüphesi olmayan Taner Tekin'in de başını yedi.

Bir yerde konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'cumhur ittifakı hakkında konuşmayınız' talimatına rağmen katıldığı bir televizyon programında MHP'nin talepleri konusundaki bir soruyu 'sadece gülerim' mealinde cevaplayan AKP Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman'ın tetiklediğini söylemek de mümkün.

Görünen o ki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendi eseri 'cumhur ittifakının' bırakın bozulmasını en ufak bir şekilde tartışılmasına bile izin vermeyecek, kimse de buna itiraz etmeyecek/edemeyecek. 'Lidere sadakat namusumuzdur' sloganını ezberleyerek ve de sık sık tekrarlayarak bugünlere gelen bir kadronun buna ses çıkartması mümkün mü?

Bu olay tabana yansır mı, yansırsa da nasıl yansır? Muhalifleri ne derse desin ben bunun tabana çok fazla yansıyacağını sanmıyorum. Bugüne kadar genel başkanına çok daha önemli konularda 'tam bir itaat' sergilemiş olan bir tabanın sırf bir iki ilçe belediye başkanlığı için alınan karara itiraz edeceğini ve hele de tersine bir tavır takınacağını/takınabileceğini sanmam.

Erhan Usta, çoktan gözden çıkartılmıştı, olan genç başkana, Taner Tekin'e oldu. İstikbal vadediyordu, gerçi siyaset uzun soluklu bir iştir ama şimdilik siyasi geleceğine ağır bir darbe aldı. Bakalım zaman o yaraları sarmaya yetecek mi?

Pimi çekilmiş bomba son anda düştü ortaya; MHP'nin arkasından AKP'de harekete geçti ve Taner Tekin'in arkasından Hakan Karaduman da görevden alındı.

Bu aslında sadece Samsun yöneticilerini cezalandırma değil aynı zamanda tüm Türkiye'ye de bir mesaj. Konuşmayın, itiraz etmeyin, sizin de akıbetiniz Samsun'dakiler gibi olur mesajı!