2019 yılında öncelikli dileğimiz şehitsiz bir yıl. Ne teröre, ne kazaya, ne de başka bir nedene dayalı şehitlerimiz olmasın, analar ağlamasın… 2019 yılı şehitsiz yılımız olsun. Bu coğrafyada vatanımızı ve milletimizi sonsuza kadar özgür ve bağımsız yaşatmak için seve seve can verdik, şehit ve gazi olduk, bu uğurda bir adım geri atmadık.2019 yılında milletçe mutlu olmak istiyoruz. Huzurumuza ve mutluluğumuza gölge düşmesin, vatan evlatları şehit düşüp, canımızı acıtmasın istiyoruz. Elbette bunun için Mehmetçiklerimiz ve polislerimiz canla başla görevlerini yapacaklardır. Yeni şehitler vermemek için vatan evlatları her şart altında hainlere karşı daha dikkatli ve hazırlıklı olacaklardır. Onların fedakarlıkları sayesinde 2019 yılının şehitsiz bir yıl olmasını istiyoruz. Ülkemizde hiç kimsenin canı yanmasın, hiç kimsenin gözyaşları sel olmasın.

Terörün ya da, elim bir kazanın kimi ne zaman sarsacağını bilemiyoruz. Ama yaşadığımız coğrafyada artık ne teröre, ne de elim bir kazaya hiçbir kınalı kuzumuzu şehit vermek istemiyoruz. O tarifsiz şehit acısıyla yıllardır yangın yerine dönen. Şehit annelerinin yüreğindeki ateşi azaltmak için elbirliği ile hainlere karşı dik durmak zorundayız… Ne sınırlarımızın içinde, ne de sınırlarımızın dışında huzurumuza saldıranlara fırsat vermeden bir ve beraber olursak terör mutlaka yenilecektir.2019 yılı şehitsiz yılımız olsun istiyorsak bunu yapalım. Bir ve beraber olmak zorundayız. Eğer bir ve beraber olmayı başaramazsak çok daha büyük acılar yaşarız. Kimsenin canı yanmasın, kimsenin evladı şehit düşmesin bundan daha güzel ne olabilir? Ne şehitliklerin dolmasını, ne de şehit annelerinin sayısının artmasını istemiyoruz. Bu imkansız değil. Bunu başarsak kınalı kuzularımızın hayalleri yarım kalmaz. Cennet gülüşlü nice vatan evlatlarını şehadet yolunda sonsuzluğa uğurladık. Geride kalanlarında büyük acılar yaşadıklarını biliyoruz. Bir şehit yakını olarak söylüyorum zannedilmesin ki sadece yakınlarımız şehit düşüyor. Onların geride bıraktıkları da adeta şehit oluyor. Bunu yaşayan bilir. Hiç bir şey kolay değil. Bunun için her yeni yılı yeni bir başlangıç ve umut olarak görüyorum. Hiç kimsenin şehit acısı yaşamasını istemiyorum. Vatanımız, milletimiz, kutsallarımız ve bayrağımız için gerektiğinde elbette şehit olacağız, gazi olacağız. Ama gönül istiyor ki kimse şehit düşmesin, kimse şehit acısıyla yanmasın. Ne şehit eşleri, ne şehit çocukları, ne şehit anneleri sayıca artmasın. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, kutsallarımıza tuzak kurup ihanet edenler bu coğrafyada tutunacak dal bulamasınlar ki 2019 yıl şehitsiz bir yıl olsun.

Kim hangi kötülüğü düşünürse düşünsün, kim hangi hain tuzağı kurarsa kursun Allah hiç birisine fırsat vermesin. Hiç bir hain, kınalı kuzularımızı şehit edemesin. Bütün hainler hedefine ulaşamadan yolun başında hazin sonunu yaşasın. Her hainin hazin sonu diğer bütün hainlere ders olsun ki, cesaretleri tümden kırılsın, hevesleri kursaklarında kalsın.2019 yılı hem ülkemiz, hem dünyamız için barışın, kardeşliğin hakim olduğu güzel bir yıl olsun.2019 yılı ülkemiz ve milletimiz için içinde şehit ateşi yanmayan sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl olsun. Allah hepimizin güzel dileklerini kabul etsin. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun.2019 Tüm Türkiye için şehitsiz yılımız olsun.