ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekiliyoruz açıklaması ile ters düşen gelişmeler en başta Türkiye'yi rahatsız etmeye devam ediyor. Türk yetkililer ABD'li yetkililerle bu konuda sürekli görüşüyor ama kimin ne dediği belli değil. Aslında ABD ne Türkiye'den ne de Suriye'deki PKK, PYD ve YPG 'den vazgeçmiyor. ABD'nin PYD/YPG ilişkisi gündemden hiç düşmüyor. ABD Suriye'de terör örgütlerine verdiği silahları toplamıyor. Türkiye'nin düşmanı PKK'lı, PYD 'li ve YPG 'li teröristlerle ABD askerleri çok samimi pozlar vermeye devam ediyor.

Türkiye'nin her türlü tepkisine rağmen ABD Suriye koridorunda teröristlere her türlü koruma kalkanı olmaya devam ediyor. Türkiye kendi sınırındaki teröristlerin kim olduğunu bilmiyor muş gibi ABD'li yetkililer o teröristleri korumak adına her türlü desteğe devam ediyor. Öyle ki, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Türkiye'ye gelmeden önce yaptığı açıklamalar yenilir yutulur cinsten değil. O açıklamayı hatırlayalım: "ABD askerleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtleri korumaya yönelik bir anlaşma olmadan çekilmeyecek" ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın bu açıklaması gerçekten haddini aşmış bir açıklamadır. Çünkü Türkiye'nin meselesi Kürtlerle değil, ülkemize ve milletimize zarar veren PKK'lı, PYD'li ve YPG'li teröristlerledir. Açık ve net ifade ediyorum ne Kürtler Türklerin ne de Türkler Kürtlerin düşmanı değildir. PKK'lı, PYD'li ve YPG'li teröristler kim olursa olsun o grubun içinde kim bulunursa bulunsun, Türkiye'nin onlara imtiyaz tanıyacak ve göz yumacak hali yoktur. Okyanus ötesinden nutuk atmak elbette kolaydır. Teröristler ABD'nin değil Türkiye'nin sınırında cirit atmaktadır. Türkiye'nin Suriye sınırındaki tehlike ABD'yi değil, Türkiye'yi rahatsız etmektedir. Türkiye'nin Suriye sınırında patlayan bomba Türkiye'ye zarar vermektedir. PKK'lı, PYD'li ve YPG'li teröristler Türk askerini, Türk polisini ve Türk vatandaşlarını şehit etmektedir. Teröristler kime sırtlarını dayarlarsa dayasınlar, kimden silah alırlarsa alsınlar Suriye'de ister ABD, ister Rus askerleriyle devriye atsınlar hak ettikleri dersi mutlaka alacaklardır. Türkiye'nin bu konudaki kararlılığı ayan beyan ortadadır. Türkiye'ye yönelik hazırlık içerisinde olan eli silahlı teröristlerin ABD tarafında korunması kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'de 7'den 70'e herkesin ABD gerçekten dost mu diye soruyor olması ABD'yi rahatsız etmelidir. Ne yazık ki ABD Türkiye'nin bu tür tepkilerine bu ara sessiz kalmayı marifet sayıyor. Çünkü ikiyüzlüler, utanmaları yok. Bu yüzden müttefikimiz ABD'nin sözde müttefik olduğunu her fırsatta görmeye devam ediyoruz. ABD artık Türkiye'ye saldırmak için fırsat kollayan terör örgütlerine arka çıkmaktan geri durmalı ve vazgeçmelidir. Binlerce tır dolusu silahı PKK'lı, PYD'li ve YPG'li teröristlere veren ABD o silahların hedefinde Türkiye'nin ve Türklerin olduğunu bilmiyor mu? Elbette biliyorlar ama Türkiye'nin huzurlu bir ülke olmasını istemiyorlar. Türkiye'nin kalkınan ve her yönüyle güçlenen, huzurlu bir ülke olmasını içlerine sindiremiyorlar.

Eğer ABD teröristlere dağıttığı silahları toplamıyorsa, Suriye'de Türkiye'ye ABD desteği ile tuzak kurulmuştur. O tuzağı kuranlar müttefik olduklarını bakalım ne zaman hatırlayacaklar? Ne zaman PKK, PYD ve YPG ile olan ilişkilerini kesecekler? Türkiye, ya onlar ya biz demiyor mu?