Üzerinde yaşadığımız coğrafya gerçekten zor bir coğrafya. Ne hain bitiyor, ne de hainlere destek olanlar bitmiyor. İngiliz'in, Fransız'ın, Amerikalının ve Rusların gerçekten gözü aç. Suriye'de yaşanan ve devam eden iç savaş birilerini adeta mutlu ediyor. Suriye'ye binlerce tır dolusu ağır silahı binlerce kilometre öteden okyanusları aşarak getirenler yaşadığımız coğrafyayı kirletmeye devam ediyorlar. Doğrusu Suriye'de yaşanan iç savaşı bitirmek için birilerinin bir şeyler yapmasını beklerken masum insanlar can vermeye, yerinden yurdundan olmaya devam ediyor. DEAŞ'ı Suriye'de güçlendirenler ne acıdır ki onları bitirmeye geldiğini söyleyen süper güçlerdir. Bir millet nasıl yerinden yurdundan edilir. Bütün dünya bunu Suriye'de görüyor. Masum Suriyeli kimsenin umurunda değil. Herkes teröristleri kurtarmanın peşinde. ABD, PKK'lı YPG'li ve PYD'li teröristlere sahip çıktığı kadar Türkiye gibi gerçek müttefikine arka çıkmıyor. İkili oynamaktan vazgeçmiyor. Başkan Trump ayrı ABD'li yetkililer ayrı konuşuyor. Tek dertleri Suriye sınırımızda teröristleri canlı tutmak. TSK'nın terörle mücadelesinden müthiş rahatsızlık duyuyorlar.

Türkiye'yi her fırsatta yangın yerine çeviren evlere, ocaklara ateş düşüren PKK'lı YPG'li ve PYD'li teröristlerdir. O teröristlere kimin arka çıktığını ve o teröristleri en çok maşa olarak kullanan ülkenin hangi ülke olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu yüzdende o ülkenin Suriye'den askerlerini çekmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Ama bunun kolay olmayacağını oradan kolay kolay çekilmeyeceklerini, o bölgede bir şekilde bayraklarını dalgalandıracaklarını düşünüyoruz. Çünkü ağırdan alıyorlar dağıttıkları silahları geri toplamaya niyetli olmadıklarını ayan beyan açıklama ve davranışlarıyla ortaya koyuyorlar. Utanmazca, korkusuzca ve meydan okurcasına PKK'lı YPG'li ve PYD'li teröristlere sahip çıkıyorlar. Çünkü onları besleyen, büyüten kendileri. TSK'nın Suriye'de temizlik yapmasını, terörle mücadele etmesini içlerine sindiremiyorlar. Bölgede ne kadar çok Türkiye düşmanı terörist olursa Türkiye'nin o kadar çok sorun yaşayacağını biliyorlar. Büyük hayalleri ağır sorunlarla uğraşan ve sonunda bölünen bir Türkiye. Karşılarında güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Türkiye'nin dik durması kendi menfaatlerini öne alması rahatsızlık yaratıyor. Bu yüzden Tükiye'nin elinden teröristleri kurtarmak için yalan açıklamalarla kafa karıştırıyorlar. Türkiye Kürtleri öldürecekmiş yalanını ortaya atmaktan geri kalmıyorlar. Açık ve net Türkiye Kürtleri öldürmez. Aslında Türkiye hiç kimseyi öldürmez ve öldürtmez. Ama ne bölgeyi, ne de Suriye'yi PKK'lı YPG'li ve PYD'li teröristlere yedirmez. Bunun içinde Türk Silahlı Kuvvetleri birçok önemli unsuruyla Suriye sınırından geçmiş eli tetikte Suriye'de 24 saat nöbet tutmaktadır. ABD, ne yaparsa yapsın, ne kadar ikiyüzlü davranırsa davransın teröristleri kurtaramayacaktır.

Türkiye'nin, Suriye sınırında veya Suriye içlerinde yapacağı bir askeri operasyondan kimse rahatsızlık duyup teröristlere sahip çıkmasın. TSK'nın elinden teröristleri kurtarmak imkansızdır. Teröristler ya teslim olacaklar ya da bölgeyi derhal terk edip normal yaşamlarına döneceklerdir. Ya da bir ülke terörle nasıl mücadele eder bunu hep birlikte göreceğiz. Teröristleri kurtarmak ABD'nin haddine değildir. Kimsenin şüphesi olmasın Türkiye gerekeni yapacaktır.