Bu ifade aynı zamanda birinci sayfadan verdiğimiz bir haberin de başlığı. Evet, geçtiğimiz cumartesi günü Cumhur ittifakındaki düğüm çözülmüştü, bu hafta da Millet ittifakında atılan düğüm çözülecek. Son düğümü de 31 Mart'ta Samsun halkı çözecek.

Cumartesi günü AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Cumhur ittifakı' aday listesinde İshak Taşçı dışında sürpriz yoktu. Zihni Şahinin gelmesi değildi sürpriz olan İshak Taşçı'nın gitmesiydi. Referansı İsmail Kahraman olan İshak Taşçı'ya son zamanlarda yeri sağlam gözüyle bakılıyordu. Milli Türk Talebe Birliği'nin 'muhafazakar' çizgiye kaymasının mimarı ve ağabeyi konumundaki İsmail Kahraman'ın AK Parti'deki ağırlığı büyüktü.

Dikkat ederseniz sürpriz olarak 'Zihni Şahin'in gelmesi' demiyorum 'İshak Taşçı'nın gitmesi' diyorum. Belki de bu değişiklik yapılan kamuoyu araştırmalarının getirdiği sağlam bir matematik hesabının sonucuydu. İlçede seçimin kaderini etkileyecek ve hatta tayin edecek güçteki ülkücü kadroların kendilerinden saydıkları Zihni Şahin'e oy verebilecekleri varsayımı hiç de yabana atılacak bir varsayım değildir.

Cumhur ittifakı düğümü çözdü ya da bir başka ifadeyle ayağındaki prangaları kırdı ama bu pek de yarasız beresiz olmadı. İlkadım için çoktandır sahada olan ve kazanacağına hem kendisini hem de taraftarlarını tartışmasız inandıran Necattin Demirtaş ile Kavak eski Belediye Başkanı Şerif Ün üç gündür isyanlarda. Erkan ve Erdal Avcı'nın da aynı durumda olduğu bildiriliyor. Bu üçlü ya da dörtlünün MHP'den ihraç edilen Erhan Usta'nın büyükşehir adaylığı etrafında İYİ Parti'den yarışa girmeleri bekleniyor.

Onlar da problem yok da tereddüt Erhan Usta'da. Bir açıklaması kendisine umut bağlayanları sevindiriyor, bir açıklaması üzüyor. İnsanlar 'aday olacak mı olmayacak mı?' sorusuna net bir cevap bulamıyor. Ama bunun netleşmesi de çok yakın. Akif'in dediği gibi belki yarın belki yarından da yakın bir zamanda, belki bir iki gün içinde, belki de daha bugün sona ermeden.

Cumhur ittifakının İyi Parti cenahı bu hafta sonuna kadar ilçelerin de netleşeceği görüşünde. CHP cenahı ise gözlerini 24 Ocak'ta yapılacak parti meclisine çevirmiş vaziyette. Daha önceki iki parti meclisinde bir türlü çözülemeyen Atakum düğümünün bu mecliste çözülmesi bekleniyor.

31 Mart'a pek bir şey kalmadı, sayılı gün tez gelir geçer.