Birileri bir fırtına sansa da o bir bahar rüzgarı gibi geldi ve geçti. Geride kırılmış kalpler, un ufak olmuş umutlar ve boş hayaller bırakarak çekildi siyaset sahnesinden.

Bürokrasiye kazanarak ve tabandan girmişti. Emek vererek, ter akıtarak ve her basamakta durup soluklanıp enerji toplayarak yükselmişti. Siyasete bürokrasideki birikiminin etkisiyle de tepeden girdi. İlk seçimde milletvekili oldu ardında da partisinin grup başkanvekili. Girmesi kadar yükselmesi de hızlıydı. Ne yazık ki çıktığı zirveden inmesi de bir o kadar hızlı oldu. O mu siyaseti sindirememişti yoksa siyaset mi onu kabullenememişti bilinmez. Ama o şimdilik 'partisiz' bir siyaset gazisi. Yaraları ne zaman sarılır ve kim sarar, pansumanın üzerinde ne yazar zaman içinde göreceğiz.

Olanlar ondan çok, ona umut bağlayanlara oldu. Bir de onu beklerken zaman kaybeden millet ittifakına. Millet ittifakının tek sorunu onun aday olup olmayacağı değildi. Bir de ilçelerin iki parti arasındaki paylaşımı ile CHP'nin Atakum adayı konusundaki bitmez tükenmez tartışmalarının bünyelerinde açtığı ve her geçen gün derinleşen yara söz konusuydu ve o yara hala kanıyor.

İyi Parti Necattin Demirtaş'ın İlkadım adaylığını bugün resmen açıklayacak. Necattin Demirtaş da yarın gövde gösterisi yapacak. Ama daha önce miting havası içinde aday adaylığını açıklayan Murat Keskin faktörü de mutlaka göz önünde bulundurulması ve makul bir çözüme kavuşturulması gereken bir faktör.

Lütfi, Ayhan ve Murat Keskin kardeşlerin zaman içerisinde siyasi tercihleri değişse de 'ülkücü' kimlikleri hep baki kalmıştır. Ayhan Keskin en kritik dönemde il başkanlığı yapmış, milletvekili adayı olmuş, Lütfi Keskin Ülkü Ocakları ve Ülkücü Teknik Elemanları Derneklerinde faaliyet göstermiştir. Mimar olan en küçük kardeşleri Murat Keskin de daha birkaç hafta öncesine kadar Atakum Belediye Meclisi'nin MHP'li bir üyesiydi. Murat Keskin'in belediye meclisinde iyi bir sırada yer alması da bekleniyor.

İyi Parti'nin önündeki en büyük sorun Büyükşehir adayının kim olacağı sorunu. Mehmet Çakar, Hayati Tekin, Ferhat Günaydın ve Alper Aydemir arasından birisi muhtemel pazartesi ya da en geç Salı günü açıklanacak.