ABD 6 Kasım 2018 tarihinde sürpriz bir çıkış yaparak Murat Karayılan için 5 milyon, Cemil Bayık için 4 milyon ve Duran Kalkan için 3 milyon toplamda 12 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştı. PKK'nın 3 tepe yöneticisi hedef seçen ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması 3 aylık bir zaman dilimine ulaştı. Bu süre içerisinde PKK'nın 3 tepe yöneticisi hiçbir şekilde yakalanamadı. Çünkü terör örgütü yöneticilerinin yerlerini bildiren olmadı. 12 milyon dolar ödüle rağmen PKK'nın 3 tepe yöneticisi bir türlü yakalanıp hapse atılamıyorsa ABD'nin bu ödül çıkışı gerçekçi değildir. Dünya biliyor ki ABD ikili oynuyor.

Gerçekten 12 milyon dolar çok iyi bir ödül. Herkes bu ödülü almak isteyebilir. Öyle ki PKK'lı katiller bile PKK'nın 3 tepe yöneticisinin yerini bildirip bu ödülü almanın yollarını deneyebilirdi. Ama nedense 3 aydır hiç kimse bu konuda sır vermiyor. Zaten ABD'nin de bu konuda aman aman ciddi bir çalışması yok. Ödül açıklandı ve üstü kapatıldı. Çünkü oyun ikili oynanıyor. ABD'nin derdi PKK'nın yöneticilerini yakalamak, Türkiye'nin sınırlarını korumak ve kollamak değil. PKK'lı hainlerin Türkiye'ye verdiği ya da vereceği zararlarda ABD'nin canını hiç acıtmıyor. Belki de bu sayede ABD bölgede daha çok silah satıyor. O fotoğrafı neden böyle görmeyelim? ABD kendi sınırından sızmaya çalışmayan, kendi sınırlarından binlerce kilometre uzakta olan PKK'nın 3 tepe yöneticisi için niye ödül koyar? ABD Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiği için bunu yapmıyor. PKK, ABD'nin terör örgütleri listesinde yer alsa bile ABD PKK'ya kesinlikle dokunmuyor Suriye'de, Irak'ta her türlü şart altında PKK'ya sahip çıkıyor. Bunun için ABD ikili oynuyor diyoruz. Bu gerçeği görmeyen ya da göremeyen akıl tutulması yaşamaktadır. Kim dolar milyoneri olmak istemez ki! 12 milyon dolar ödüle rağmen 3 PKK yöneticisini yakalayamamak ABD'yi utandırmalıdır. Uzaydan bile sivri sineği takip edebilen ABD'nin 3 PKK yöneticisinin yerini bilmiyor olması gerçekten imkansızdır. PKK'nın kamplarında cirit atan ABD'li ajanlar kim nerededir, bunu kesinlikle bilmektedir. Ama ABD'nin derdi teröristleri yakalamak ya da hapse atmak olmadığı için PKK'lı yöneticilerden hiç kimse yakalanamıyor. ABD teröristleri yakalamaya gayret etmiyor. O 3 PKK yöneticisini ABD önümüzdeki dönemde de yakalamayacak. Bunu görmemek körlüktür. Bunu anlamayacak kadar basiretimiz bağlanmış olamaz.

ABD, Türkiye'yi bölüp parçalamaya çalışan PKK terör örgütünün liderlerini yakalamak için 12 milyon dolar ödül vaat ediyorsa, bunda bir bit yeniği vardır. Bunu bütün dünya önünüzdeki günlerde çok daha net görecektir. PKK, ABD'den daha mı güçlü ki kendi kontrolü altındaki PKK terör örgütünün 3 tepe yöneticisini 3 aydır maalesef yakalayamıyor demiyoruz, biliyoruz ki yakalamıyor. Arzuladıkları PKK'nın 3 tepe yöneticisini yakalamak değil.12 milyon dolar vaat ederek kafa karışıklığı yaratmak. Kendi kontrolündeki 3 terörist için 12 milyon dolar ödül koyan ABD oyun içinde oyun oynuyor. Bu yüzden Türk milleti ABD'ye güvenmiyor.