Zengin bir kültür hazinesine sahip olan ve İlk Tunç Çağı'ndan başlayarak günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Sinop, dokuz ilçesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek zamanla gelişmiş, doğal güzelliklerinin yanı sıra denizi, güneşi ve kumuyla, Karadeniz'de adeta bir turizm cenneti haline gelmiştir. El değmemiş bir doğaya sahip, yeşille mavinin birleştiği Sinop, şehir yaşamından kaynaklanan sıkıntılardan uzak, rahat, temiz ve huzurlu bir şehirdir. Bundan dolayıdır ki Sinop, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından MUTLU KENT olarak ilan edilmiştir. Bütün bu özellikleriyle, öğrencilerin üniversite hayatına uyum sağlamasını daha da kolaylaştırmaktadır. Zaten yetkililer de yaptıkları açıklamalarda, Sinop'un bir kültür kenti olarak gelişmesini gelecekte eğitime ve turizme bağlamaktadırlar.

Sinop turizmi bilhassa yaz mevsiminde her geçen gün ivme kazanarak daha da büyürken, Sinop'un eğitim yönünden gelişmesinde, diğer eğitim kurumlarının yanı sıra Sinop Üniversitesi'nin de rolü çok büyüktür. Tabii bu arada, 2007 yılında kurulmuş olan Sinop Üniversitesi'nin kendi bünyesinde gelişme kaydettiğini görmek de ayrı bir sevinç kaynağı olmaktadır. Bu gelişmelere katkı sağlayanlara ve gelecekte de katkılarını sürdürecek olanlara, Sinoplular olarak en içten teşekkürlerimizi sunmak ve onları unutmamak boynumuzun borcu olmalıdır diye düşünüyorum. '

Birkaç gün önce, Sinop Üniversitesi Rektörü ve Sinop Üniversitesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sn. Nihat Dalgın'a, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak makamında ziyarette bulundum. Kendisine ve personeline, nazik misafirperverliliklerinden dolayı hemen peşinen teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. Ziyaret esnasında konuşulan konu ağırlıklı olarak Sinop Üniversitesiydi. Değerli Hocamız Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın bu konuda yaptığı açıklamada,'Tüm gayretimiz ülkemiz, milletimiz ve bu mutlu şehrin geleceği içindir. Üniversitemiz, öncelikle insana saygı duyar ve hoşgörüyü esas alır' diyerek, gerçek amaç ve hedeflerini açıkladı. Ayrıca; son üç yıl içerisinde her alanda şehriyle işbirliğini güçlendiren Sinop Üniversitesi'nin, hem şehrinin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak, hem de şehrinin enerji ve tecrübesinden istifade etmek amacıyla,'Sinop Üniversitesi Danışma Kurulu'nun hayata geçirildiğinin müjdesini verdi. Bu arada, sn. Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın masasında duran, 'Sinop Üniversitesi Haber Bülteni'nin Ocak 2019 sayısı dikkatimi çekti. Kapağında,'Tarihe Dokunan Şehir Sinop' yazılı olan ve Üniversite bünyesindeki Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce hazırlanan Haber Bülteni'nin önsözünde sn. Rektör özetle şunları belirtiyordu:

'Sinop'un ilk yükseköğretim kurumu olan Su Ürünleri Yüksekokulu, 1982 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmuştur. 2007 yılında bağımsız olarak kurulan Sinop Üniversitesi bugün bünyesinde bulunan 9 fakülte, 4 yüksekokul, 2 enstitü, 7 meslek yüksekokulu, 12 araştırma merkezi ve alanında uzman akademik kadrosu ile ülkemizin seçkin üniversiteleri arasında üst sıralara doğru hızla yükselmektedir. Kuruluşundan bugüne kadar önemli mesafeler kat ederek, dikkat çeken başarılara imza atan Üniversitemiz, 21.yy. gelişmelerini yakından takip ederek, ulusal ve uluslar arası düzeyde kaliteli araştırmaların yapıldığı saygın bir üniversite seviyesine ulaşmıştır. Üniversitemizin öncelikli amacı; öğrencilerimizi dünya standartlarında mesleki eğitim ve beceri ile donatarak, nitelikli bireyler olarak yetiştirmenin yanında bilimsel, teknolojik, kültürel ve sosyal alanda topluma rehberlik etmek ve bölgesel kalkınmaya güç kazandırmaktır. Bu amaçla her yıl en az iki sempozyum, iki çalıştay ve birçok bilimsel toplantıya ev sahipliği yaparak, şehrimizin ve bölgemizin problemlerine çözüm üretmeyi hedeflemekteyiz. Üniversitemizin vizyon belgesinde yer alan bir diğer görev de şehrimizin ekonomik gelişimine katkı sağlamak, bilgiyi üretime dönüştürmek ve yöremizin insanına destek olmaktır' diyor.

Biz de Sinoplular olarak, sn. Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Dalgın'a bu güzel duygu ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine ve tüm personeline başarılar dilerken; üniversite tercihi yapacak olan gençlerimize diyoruz ki,'Haydi Çocuklar Okula!..' Nereye?.. 'Mutlu Şehir Sinop'un Mutlu Üniversitesine!..'

Hoşça kalın… Dostça kalın…